Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Paperiton palvelu

Kun valitset paperittoman palvelun, saat kaikki vakuutuspaperisi digitaalisena verkkopalveluumme. Ota käyttöösi myös e-lasku ja helpota laskujen maksua. Lähetämme osalle asiakkaistamme tekstiviestin, jossa kerromme siirtyvämme paperittomaan palveluun.

Näin paperiton palvelu toimii

Voit asioida vakuutus- ja sijoitusasioissa turvallisesti ja sujuvasti verkkopalvelussamme. Kun sinulle on tullut verkkopalveluun postia, uusia asiapapereita tai mahdollisesti lasku, lähetämme sinulle tiedon tekstiviestillä tai sähköpostilla.

 • Toimitamme vakuutuspaperit, kuten vakuutusasiakirjat, tiedotteet ja laskut verkkopalveluun.

 • Voit hoitaa vakuutusasioitasi kätevästi ja tietoturvallisesti verkossa.

 • Toimitamme myös laskun verkkopalveluun, jos et ole tilannut meiltä e-laskua.

Voit ottaa paperittoman palvelun käyttöösi verkkopalvelussamme yhdellä klikkauksella. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat ajan tasalla.

Kirjaudu verkkopalveluun

Tilaa e-laskuehdotus

Paperittoman palvelun asiakkaana saat myös vakuutuslaskut verkkopalveluun, ellei käytössäsi ole e-laskua. Suosittelemme e-laskua, sillä se on helpoin tapa maksaa laskut.

Tilaa e-laskuehdotus verkkopalvelussamme. Lähetämme sinulle ehdotuksen tai ehdotukset, joissa on laskuttajatiedot valmiina. Muistathan hyväksyä ne kaikki verkkopankissasi.

Huomaa vielä, että e-laskuehdotus näkyy vain OP:n ja Nordean mobiilipankissa.

Lue lisää e-laskusta.

Kirjaudu verkkopalveluun

Varmista, että ilmoitusviestejä varten antamasi puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat oikein. Jos sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, muista päivittää ne verkkopalvelun asiakastietoihisi. Näin varmistat, että paperiton palvelu toimii jatkossakin.

Jos näemme, ettei sähköposti mene perille, lähetämme sinulle kirjepostissa huomautuksen asiasta. Kirjepostina lähetämme myös mahdolliset muistutuslaskut ja irtisanomisilmoitukset.

Sähköpostit kulkevat avoimessa verkossa. Lähettämissämme ilmoitusviesteissä ei ole vakuutus- tai korvaustietoa, mutta ne kertovat, että sinulla on asiakassuhde LähiTapiolaan. Tieto kuuluu vakuutussalaisuuden piiriin. Tämän hyväksyt, kun otat paperittoman palvelun käyttöösi.

Saat verkkopalveluun vakuutusasiakirjoja sen jälkeen, kun olet ottanut paperittoman palvelun käyttöön. Säilytämme verkkopalvelussa kuluvan vuoden ja edellisen vuoden vakuutusasiakirjat. Voit tallentaa vakuutusasiakirjat pdf-muodossa omalle koneellesi.

Jos olemme tehneet vakuutukseesi muutoksia vakuutuskauden vaihtuessa, löydät tarkemmat tiedot muutoksista vakuutuskirjalta tai osassa vakuutuksia tiedotteelta, johon pääset kyseistä vakuutusta koskevan tietosivun linkistä ”Lue tiedote”. Vakuutuskirjan löydät verkkopalvelun Viestit/Asiakirjat-osiosta.

Vakuutuksiin tai laskuihin liittyvät erilaiset määräajat, kuten valitusaika, lasketaan alkaneeksi seitsemän päivää sen jälkeen, kun asiakirja on julkaistu verkkopalvelussa.

Kun sinulla on käytössäsi paperiton palvelu, säilyvät vakuutuspaperisi tietoturvallisesti tallessa verkkopalvelussamme. Löydät vakuutustietosi helposti ajasta ja paikasta riippumatta. Voit hoitaa vakuutusasioitasi verkkopalvelussa, sillä voit ottaa siellä yhteyttä asiakaspalveluumme, esimerkiksi chatissa tai lähettämällä viestin. Verkkopalvelussa olet jo valmiiksi tunnistautuneena, joten asiointisi on sujuvaa.

Pääset kirjautumaan verkkopalveluun lahitapiola.fi-sivuston oikeasta yläkulmasta, josta löydät Kirjaudu sisään -painikkeen. Verkkopalveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Voit itse hoitaa monenlaisia vakuutuksiisi tai sijoituksiisi liittyviä asioita verkkopalvelussa.

Voit tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Päivittää yhteystietosi

 • Muuttaa tilinumerotietosi

 • Antaa markkinointiluvan

 • Pyytää laskulle maksuaikaa

 • Ilmoittaa vahingosta

 • Hakea korvausta

 • Pyytää muutosta vakuutuksiisi

 • Tulostaa vakuutustodistuksia

 • Ottaa käyttöön e-laskun

 • Hoitaa sijoitusasioitasi

Kun käytössäsi on paperiton palvelu, saat mahdolliset muistutuslaskut ja irtisanomiskirjeet paperisena postitse. Kaiken muun vakuutuspostin löydät verkkopalvelustamme.

Saat paperittoman palvelun itse päälle verkkopalvelussamme. Voit kirjautua palveluumme pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Siirry kirjautumisen jälkeen oikeassa yläkulmassa olevaan Omat tiedot -osioon. Valitse siellä paperiton palvelu ja klikkaa Ota käyttöön -painiketta. Voit pyytää myös asiakaspalvelun henkilökuntaa laittamaan paperittoman palvelun päälle.

Haluamme varmistaa asiakkaidemme turvallisen asioinnin, jonka vuoksi kannustamme sinua siirtymään paperittomaan palveluun. Paperittoman palvelun käyttäjänä saat vakuutuspostisi tietoturvallisesti verkkopalveluumme. Toki saat vakuutuspaperit postitse kotiisi, kun olet ilmoittanut meille kohtuullisessa ajassa, että et halua käyttää paperitonta palvelua.

Lähetämme tekstiviestin siirtymisestä paperittomaan palveluun 18–70-vuotiaille asiakkaillemme. Emme lähetä viestiä asiakkaille, joilla on suoramaksupalvelusopimus.

Olemme pahoillamme, jos olemme epähuomiossa lähettäneet viestin edunvalvottavalle läheisellesi. Jos läheisesi on saanut tekstiviestin, voi edunvalvoja olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja pyytää tarkistamaan asiakastiedot ja edunvalvontavaltuutuksen voimassaolon.

Voit kirjautua verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Siirry kirjautumisen jälkeen oikeassa yläkulmassa olevaan Omat tiedot -osioon. Siellä on kohta, jossa voit ottaa paperittoman palvelun pois käytöstä.

Paperiton palvelu on maksuton. Kun vakuutuspaperisi ja laskusi ovat verkkopalvelussa tai käytät e-laskua, voit saada laskusi jopa kuudessa tai kahdessatoista erässä. Paperittoman palvelun käyttöön ei liity vakuutusalennuksia tai muita etuja.

Ilmoitamme sinulle verkkopalveluun lisätystä uudesta vakuutusasiakirjasta ja laskusta tekstiviestillä. Saat hyvissä ajoin ennen laskun eräpäivää tiedon maksettavasta laskusta. Löydät vakuutuslaskun Laskut-osiosta.

Vakuutuksiin liittyvät paperit ja asiakirjat, kuten vakuutuskirja, vakuutusehdot ja muu tiettyyn vakuutukseen liittyvä tieto löytyy Vakuutukset-osion alta.