Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola NylandLivstrygghet2.3.2022

LokalTapiola Nyland donerar 10 000 euro för att hjälpa nödlidande i Ukraina

LokalTapiola Nyland donerar 10 000 euro till Röda Korsets katastroffond för att hjälpa nödlidande i konflikten i Ukraina och erbjuda humanitärt bistånd till de mest behövande.

- Kriget i Ukraina upprör oss alla och hjälp behövs omedelbart. Alla kan vi hjälpa genom att till exempel donera pengar, delta i insamlingar och frivilligarbete samt visa vårt stöd för de nödlidande i kriget. Genom att hjälpa kan du även lindra din egen ångest. Vi uppmuntrar våra lokala samarbetspartners och ägarkunder att hjälpa de nödlidande i kriget, säger verkställande direktör Erik Valros vid LokalTapiola Nyland.

LokalTapiola Nylands donation är en del av hela LokalTapiola-gruppens donation på 300 000 euro för att hjälpa nödlidande i kriget i Ukraina och erbjuda humanitärt bistånd till de mest behövande.

- Kriget i Ukraina orsakar oro och ångest även i Finland. Ta hand om dina närmaste och se till att ingen lämnas ensam. Även arbetet som organisationer i Finland gör för att till exempel främja ungas psykiska hälsa är särskilt viktigt nu när krisen dominerar nyhetsflödet, säger Valros.

I rollen av en bolagsgrupp ägd av kunderna vill LokalTapiola främja välbefinnandet och livskraften i lokala samhällen direkt via sin affärsverksamhet och genom att stöda organisationer inom olika sektorer. Förra året donerade LokalTapiola-gruppen totalt 2,4 miljoner euro av vilket över 850 000 euro gick till att främja människornas psykiska hälsa och orkande.

Finlands Röda Kors har samarbetat med LokalTapiola inom samhällsansvar sedan år 2002.

Tilläggsuppgifter:
Erik Valros, verkställande direktör, LokalTapiola Nyland, 050-360 3792, erik.valros@lahitapiola.fi