Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
Ekonomi24.4.2019

Juha Koponen blir ny chefdirektör för LokalTapiola-gruppen

Ekonomie magister, Juha Koponen (52), har utnämnts till ny chefdirektör för LokalTapiola-gruppen. Koponen börjar som chefdirektör 1.1.2020. Han efterträder Erkki Moisander som går i pension vid utgången av år 2019.

Före tjänsten som chefdirektör i LokalTapiola har Juha Koponen fungerat som verkställande direktör i sitt eget företag. Tidigare har Koponen arbetat bland annat som verkställande direktör vid Veikkaus och koncernchef vid Tamro.

- I valet av ny chefdirektör betonade vi en bred erfarenhet av att leda olika affärsverksamheter samt en strategisk förmåga att utveckla livstrygghetsbolaget. Erkki Moisander har utvecklat LokalTapiola till ett framgångsrikt livstrygghetsbolag som erbjuder olika förebyggande produkter och tjänster. Jag har stort förtroende för att livstrygghetsbolaget LokalTapiola även i fortsättningen förnyar sig lika framgångsrikt under ledning av den nya chefdirektören, säger bergsråd Timo U. Korhonen, ordförande för förvaltningsrådet.

Koponen tror att han kan bidra med framför allt ett utvecklings- och kundcentrerat ledarskap och sin omfattande erfarenhet av serviceaffärsverksamhet och digitalisering.

- Jag är mycket ivrig att delta i ledningen av LokalTapiola-gruppen från början av nästa år. I mitt arbete som styrelsemedlem i LokalTapiola Huvudstadsregionen har jag fått en inblick i gruppens ansvarsfulla och högklassiga verksamhet. LokalTapiola har varit mycket framgångsrik och gruppens 250 år långa historia gör att man känner sig ödmjuk. Det är en ära att få bli en del av gruppen, säger Juha Koponen.

- LokalTapiola-gruppen finns till för sina kunder. Jag har en stark tro på att vår regionbolagsstruktur och lokala närvaro runtom i Finland förbättrar kunderfarenheten. Livstrygghetsstrategin ger oss en verksamhetsmodell utgående från vilken vi på ett mångsidigt sätt kan producera värde för våra ägarkunder. LokalTapiola har en stark grund att bli en föregångare i de stora ändringar som sker inom branschen i takt med den snabba utvecklingen av informationsteknologi, hälsoteknologi och trafik, säger Koponen.

Erkki Moisander fortsätter som chefdirektör fram till slutet av året.