Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

LokalTapiola Vellamo

  • Kouvola
  • Kauppalankatu 14
  • 45100 KOUVOLA
Tfn
010 192 600
må-fr
9.30-16.30

Aktuellt

Månadens skadefall

En skada som man lyckas förebygga eller som man lär sig av utan att drabbas av den själv är den bästa skadan. Bekanta dig med verkliga skadefall och följderna av dem. Du får också tips om hur de hade kunnat förebyggas (på finska).

Läs mer

Ett tryggt lantbruk

LokalTapiola, Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA och Jord- och skogsbruksproducenternas centralförbund MTK har tillsammans producerat en video, Turvallinen maatila (tryggt lantbruk), som handlar om säkerhet och förebyggande av skadefall på ett lantbruk.

Läs mer

Månadens skadefall


Ett tryggt lantbruk

I den några minuter långa videon fördjupar vi oss i säkerheten på ett lantbruk och olika teman som gäller producenternas arbetshälsa ur producenternas egen synvinkel.

Att arbeta på ett lantbruk hör till de mest riskfyllda yrkena. Årligen inträffar det ungefär 6 000 arbetsolycksfall inom lantbruksarbete.

LokalTapiola, LPA och MTK vill med hjälp av videon uppmuntra dem som utövar lantbruksnäringar att uppmärksamma hur viktig deras egen roll är vid hanteringen av risker på gården och förebyggande av olyckor. Maarit Poussa (Vinha Tuotanto Oy) står för både manuskript och filmning. Öppna videofilmerna.