Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus tuo turvaa matkatavaroillesi. Vakuutus korvaa matkalla mukana olleille tavaroille sattuneita yllättäviä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Matkatavaravakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus. Matkatavaravakuutuksen voit ottaa erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa.

Mikä on matkatavaravakuutus?

Voit ottaa matkatavaravakuutuksen erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa. Matkatavara- ja matkustajavakuutus muodostavat yhdessä matkavakuutuksen. Matkatavaravakuutuksessa vakuutettuna on vakuutetun matkalle mukaansa ottama omaisuus ja matkalla hankittu koti-irtaimistoon rinnastettava omaisuus sekä passi ja matkaliput. Matkatavaravakuutuksessa ovat vakuutettuina vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan vakituisesti samassa taloudessa asuvat henkilöt. Lisäksi vakuutettuina ovat myös muualla kuin vakuutuspaikassa vakituisesti asuvat vakuutuksenottajan tai vakuutetun alaikäiset lapset heidän asuessaan vakuutetun luona ja matkustaessaan vakuutetun kanssa. Voit ottaa matkatavaravakuutuksen joko jatkuvana tai määräaikaisena vakuutuksena.

Matkatavaravakuutuksen hinta

Terveysvakuutuksen jatkuvan matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttaa asuinpaikka, vakuutusmäärä ja omavastuu. Jatkuva matkatavaravakuutus on voimassa 3 kuukautta matkan alkamisesta, pidemmille matkoille vakuutusta on mahdollista jatkaa lisämaksusta.

Määräaikaisen matkatavaravakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutetun asuinpaikka, vakuutuksen kesto (1vrk – 3kk), voimassaoloalue ja vakuutusmäärä.

Laske ja osta

Verkossa voit ostaa matkavakuutuksen pakettina, johon kuuluvat sekä matkustaja- että matkatavaravakuutus. Jos sinulla on toiveena pelkkä matkatavaravakuutus, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin laskemme sinulle hinnan.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Matkatavaravakuutus korvaa tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia matkasi aikana. Korvausta voi myös saada välttämättömyystarvikkeiden, kuten vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja korvataan.

Matkatavaravakuutus ei korvaa

Matkatavaravakuutuksesta emme korvaa mm.

  • matkatavaroiden kadottamista tai unohtamista
  • tavanomaisessa käytössä kulumista tai naarmuuntumista
  • urheiluvälineen rikkoutumista, kun sitä käytetään tarkoitukseensa
  • varkausvahinkoa, kun tapahtumapaikkaa tai aikaa ei voida määritellä.

Kotivakuutus voi myös korvata matkatavaroita. Varmistathan kattavuuden ennen matkalle lähtöä.


Matkaoikeusturvavakuutus

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus sisältyy automaattisesti määräaikaiseen matkavakuutukseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli tarvitset matkaoikeusturvavakuutuksen jatkuvaan matkatavaravakuutukseesi.

Matkatavaraturva kotivakuutuksessa

Kotivakuutuksesi saattaa sisältää matkatavaraturvan, joka korvaa ulkomaan matkoilla mukana olleille tavaroille sattuneita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Matkatavaraturvaa koskevat kotivakuutuksen korvausrajoitukset. Tarkista oman kotivakuutuksesi kattavuus verkkopalvelusta.

Kirjaudu sisään

Matkavastuuvakuutus

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

Usein kysyttyä matkatavaravakuutuksesta

Voit saada matkustajavakuutuksesta S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.


Kotivakuutuksesi voi myös korvata matkatavaroille sattuvia vahinkoja. Kannattaa tarkistaa kotivakuutuksesi korvaussisältö verkkopalvelussa.


Jos tavarat varastetaan, tee asiasta rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja säilytä poliisin antama rikosilmoituskopio.


Matkatavaravakuutuksessa vakuutettuna ovat sekä vakuutuksenottajan että hänen kanssaan samassa taloudessa asuvien mukana matkustavien henkilöiden matkatavarat.