Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tapaturmavakuutus

Kotona ja vapaa-ajalla sattuu paljon hoitoa vaativia tapaturmia, niin lapsille kuin aikuisillekin. Tapaturmavakuutuksella varmistat nopean hoitoonpääsyn, missä sitten kuljetkin.

Kun otat tapaturmavakuutuksen LähiTapiolasta, saat myös TerveysHelpin. TerveysHelpissä terveydenhuollon ammattilaiset ovat apunasi ja saat nopeasti ja helposti vastauksia terveyshuoliisi, jos tapaturma sattuu.


Mitä vakuutuksesta korvataan?

Henkilövakuutuksen perusta on tapaturman hoitokuluturva. Vakuutusturvaa voidaan täydentää ja laajentaa juuri sinun tarpeita vastaavaksi päivärahaturvalla, tapaturmaisen haitan ja kuoleman turvalla.

Tapaturman hoitokulut

Turvasta korvataan tapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja ilman omavastuuta. Turva on voimassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet tai sairaalan hoitopäivämaksut.

Täydennä henkilövakuutusta lisäturvilla

Laajennettu tapaturmaturva

Laajennetulla tapaturmaturvalla voit täydentää Tapaturman hoitoturvaa tai jatkuvasti voimassa olevaa Urheiluturvaa kattamaan tapaturman, äkillisen liikkeen tai kuormittavan voimanponnistuksen yhteydessä aiheutuneen lihaksen tai jänteen venähdysvamman ja ehdoissa kerrottujen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja.

Tapaturmaisen haitan turva

Turvasta maksetaan korvaus tapaturman vakuutetulle aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta. Haitan määrityksessä käytetään sosiaali- ja terveysministeriön haittaluokitusta.

Tapaturmaisen kuoleman turva

Turvasta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Tapaturman päivärahakorvaus

Päivärahaa maksetaan tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden vuoksi lääkärin määräämältä työkyvyttömyysajalta. Päivärahaa voi saada vuoden ajan tapaturman sattumisesta. Saatavilla LähiTapiolan toimistoilta.

Urheilutapaturman hoitokulut

Tämä erillinen lisäturva korvaa urheilutapaturmien hoitokuluja, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja osallistut urheilijana urheiluliiton tai ‑seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen ehdoissa mainittuja vaarallisia lajeja tai toimintoja. Saatavilla LähiTapiolan toimistoilta.

Sairauden hoitokulut

Sairauden hoitokuluina korvataan turvan voimassa  ollessa syntyneitä Suomessa annetun hoidon ja tutkimuksen kuluja. Esimerkiksi lääkärin määräämiä tutkimuksia, hoitoja ja lääkkeitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja.