Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Talkoovakuutus

Talkootöillä hoituu rakennus-, korjaus- ja maalaustyöt mukavasti. Talkoissa voi kuitenkin sattua ja tapahtua. Ottamalla talkoovakuutuksen varmistat, että talkooväkesi on hyvin turvattu tapaturmien varalta. Ota yhteyttä, niin katsomme sinun talkoisiisi sopivan vakuutuksen kuntoon.

Hyvä tietää talkoovakuutuksesta

  • Vakuutus on tarkoitettu lyhytaikaista ja perinteistä talkootyötä varten.
  • Perinteistä talkootyötä ovat esimerkiksi rakennus-, korjaus-, remontointi-, maatalous- ja metsätalkootyöt, pihatalkoot sekä tapahtumien järjestämiseen liittyvät talkootyöt.
  • Talkoovakuutus on määräaikainen ja se on voimassa talkootyössä ja siihen välittömästi liittyvillä matkoilla.

Mitä talkoovakuutus korvaa?

Vakuutus korvaa talkootöissä aiheutuneen tapaturman hoitokulut, kuten lääkärinpalkkiot, sairaalamaksut, lääkekulut ja fysioterapian. Jos tapaturmasta jää hoidosta huolimatta pysyvä haitta, maksetaan vakuutuksesta pysyvän haitan korvausta. Vakuutuksesta korvataan myös tapaturmainen kuolema.

Korvattavia tapaturmia ovat esimerkiksi työkalujen käsittelystä aiheutuneet vammat, tikkailta putoaminen ja kaatuminen.


Kenet voit turvata talkoovakuutuksella?

  • Talkoovakuutuksella turvaat talkootyöhön osallistuvat henkilöt.
  • Vakuutus on vain ulkopuolisen talkooväen vakuuttamista varten, joten vakuutus ei korvaa vakuutuksenottajalle tai perheenjäsenille sattuvia vahinkoja.
  • Talkoovakuutus on voimassa ainoastaan palkattomassa talkootyössä. Jos talkootyöstä maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta tai etuutta, tulee osallistujat vakuuttaa työtapaturmavakuutuksella.

Talkoovakuutuksen hinta ja omavastuu

Vakuutusmaksu määräytyy talkootyöntekijöiden lukumäärän, valittujen korvausmäärien sekä vakuutuksen voimassaoloajan perusteella. Talkoovakuutuksessa ei ole omavastuuta. Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä talkoisiisi sopivan vakuutuksen.

Pyydä tarjous


Usein kysyttyä talkoovakuutuksesta

Talkoovakuutuksella turvaat talkooväkesi tapaturmien varalta. Vakuutus on tarkoitettu lyhytaikaista ja perinteistä talkootyötä varten, kuten rakennus-, korjaus- ja maalaustyöhön.

Vakuutus korvaa talkootöissä aiheutuneen tapaturman hoitokulut, kuten lääkärinpalkkiot, sairaalamaksut, lääkekulut ja fysioterapian. Jos tapaturmasta jää hoidosta huolimatta pysyvä haitta, maksetaan vakuutuksesta pysyvän haitan korvausta. Vakuutuksesta korvataan myös tapaturmainen kuolema.

Vakuutus voidaan myöntää vakituisesti Suomessa asuvalle ja Suomen sosiaaliturvan piiriin kuuluvalle henkilölle. Talkoovakuutus on vain ulkopuolisen talkooväen vakuuttamista varten, joten vakuutus ei korvaa vakuutuksenottajalle tai perheenjäsenille sattuvia vahinkoja.

Talkoovakuutus on voimassa ainoastaan palkattomassa talkootyössä. Jos talkootyöstä maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta tai etuutta, tulee osallistujat vakuuttaa työtapaturmavakuutuksella.

Vakuutusmaksu määräytyy talkootyöntekijöiden lukumäärän, valittujen korvausmäärien sekä vakuutuksen voimassaoloajan perusteella.