Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Koiravakuutus

Parasta hoitoa koirallesi sairastumisen tai tapaturman sattuessa.

Eläinlääkärikulu- ja vastuuvakuutus ovat voimassa koirasi koko eliniän. Voit ottaa koiravakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa, mutta on alle 8-vuotias.

5 syytä valita LähiTapiolan koiravakuutus

 1. Valitse sopiva turvan taso kolmesta vaihtoehdosta. Voit valita eläinlääkärikuluvakuutukseen 2 000, 3 000 tai 4 000 euron enimmäiskorvauksen. Hoitoturva Plus -lisäturva kattaa eläinlääkärin kuluja laajasti, myös fysikaalista hoitoa.
 2. Maksuton LemmikkiHelppi-sovellus, jonka kautta saat käyttöösi etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7 - 23 ilman omavastuuta. Lue lisää LemmikkiHelpistä.
 3. Käytössäsi suorakorvauspalvelu: kun asioit eläinklinikalla, maksat hoitokuluista vain omavastuun. Klinikka laskuttaa loput suoraan LähiTapiolalta.
 4. Keskittämällä vakuutuksesi saat alennusta maksuistasi jopa 17 %. Lue lisää keskittämiseduista ja Omaedusta.
 5. Voit saada S-ryhmän Bonusta vakuutusmaksuistasi jopa 5 %. Lue lisää S-ryhmän Bonuksesta ja vakuutusmaksuista.

Koiravakuutuksen hinta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Laske hinta ja osta

Mitä koiran vakuutus korvaa?

Valitse parhaat vakuutukset koirallesi:


Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia, esimerkiksi murtumat ja haavat, ruoansulatuskanavan sairaudet, silmäsairaudet tai allergiat. Maksat eläinlääkärikäynneistä vain omavastuun 60 euroa + sen ylimenevistä kuluista 25 %. LemmikkiHelppi-palvelu korvaa etähoitoa ilman omavastuuta.

Hoitoturva Plus korvaa esimerkiksi:

 • koirasi tuki- ja liikuntaelinsairauksia laajemmin kuin pelkkä Eläinlääkärikuluvakuutus, esimerkiksi nivelrikon ja selkäsairauksia
 • kasvuhäiriöt, kun vakuutat koirasi LähiTapiolassa alle 4 kuukauden ikäisestä alkaen
 • eläinlääkärin määräämää fysioterapiaa.

Hoitoturva Plus –lisäturvan voit ottaa alle 5-vuotiaalle koiralle.

Vastuuvakuutus korvaa, kun koirasi aiheuttaa ulkopuolisille vahinkoja, kuten naarmuttaa naapurin omaisuutta tai aiheuttaa kaatumisesta johtuvia vammoja. Enimmäiskorvaus on 100.000 euroa vahinkoa kohti. Omavastuu on 200 euroa.
Henkivakuutus korvaa, kun lemmikkisi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia. Henkivakuutus korvaa myös, jos koirasi katoaa Suomessa.

Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 10 vuotta ja tietyillä roduilla 8 vuotta.

Käyttöominaisuusturva metsästys-, paimen-, palvelus-, pelastus-, agility-, toko-, rata- ja maastojuoksu-, reki- ja valjakko- sekä jalostuskäytössä olevalle koiralle. Käyttöominaisuusturva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 8 vuotta.

Käyttöominaisuusturva korvaa esimerkiksi, kun:

 • metsästyskoirasi loukkaantuu eikä voi enää olla avuksi metsästyksessä
 • jalostuskoirasi joudutaan steriloimaan sairastumisen takia.

Hae koiravakuutusta, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa, mutta on alle 8-vuotias.

Koira sairastui tai loukkaantui, mitä teen?

 1. Maksuttoman LemmikkiHelppi-sovelluksen kautta saat nopeasti apua etäeläinlääkäriltä. Tästä ei aiheudu sinulle mitään laskua, palvelun hinta vähennetään eläinlääkärikuluvakuutuksestasi.
 2. Jos sairaus tai vamma vaatii käyntiä eläinklinikalla, varaa aika LähiTapiolan yhteistyöklinikalle, jossa on käytössä suorakorvauspalvelu. Tällöin maksat itse vain omavastuuosuuden, lopusta klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. Lue lisää suorakorvauspalvelusta.
 3. Jos olet käynyt eläinlääkärillä suorakorvauspalveluajan ulkopuolella ja maksanut laskun itse tai hakenut apteekista lääkkeitä, hae korvausta verkosta.

Laske hinta ja ostaMitä asiakirjoja koiravakuutukseen tarvitsee?

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Tarvitset eläinlääkärin lausunnon, kun haet koirallesi:

 • Eläinlääkärikuluvakuutusta ja koira on täyttänyt 5 vuotta.
 • Hoitoturva Plus –lisäturvaa ja koira on täyttänyt 3 vuotta.

Kauppakirjan kopio tarvitaan, silloin kun haet koirallesi henkivakuutusta ja sen ostohinta on 3 000 euroa tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Koiran kanssa ulkomaille

 • Koiran vakuutukset ovat voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä koirasi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden. Vastuuvakuutus on voimassa vain Pohjoismaissa.
 • Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan.
 • Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi.
 • Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely.
 • Eläinlääkärin tositteiden ja lausuntojen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Usein kysyttyä koiravakuutuksesta

Voit saada koiravakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa koko koirasi eliniän. Henkivakuutus ja käyttöominaisuusturva päättyvät sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 10 vuotta ja tietyillä roduilla 8 vuotta.

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia, esimerkiksi: murtumat ja haavat, ruoansulatuskanavan sairaudet, silmäsairaudet tai allergiat. Maksat eläinlääkärikäynneistä vain omavastuun 60 euroa + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Saat käyttöösi LemmikkiHelppi-sovelluksen ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7-23 ilman omavastuuta. LemmikkiHelppi sisältyy eläinlääkärikuluvakuutukseen.

Voit valita koirallesi henkivakuutuksen, käyttöominaisuusturvan, eläinlääkärikuluvakuutuksen ja vastuuvakuutuksen.