Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kissavakuutus

Parasta palvelua kissallesi, jo pennusta lähtien! LähiTapiolan uusi kissavakuutus turvaa, jos lemmikkisi sairastuu tai loukkaantuu tapaturmassa. LemmikkiHelppi-sovelluksella saat etäeläinlääkärin palvelut käyttöösi vuoden jokaisena päivänä.

Miksi LähiTapiolan kissavakuutus?

 • Voit valita juuri sinun rotu- tai maatiaiskissallesi sopivan vakuutusturvan.
 • Saat käyttöösi LemmikkiHelppi-sovelluksen ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7 - 23 ilman omavastuuta. LemmikkiHelppi sisältyy eläinlääkärikuluvakuutukseen. Lue lisää LemmikkiHelpistä.
 • Eläinlääkärikuluvakuutukseen on nyt saatavilla aiempaa korkeammat enimmäiskorvausmäärät. Voit nyt valita 2 000, 3 000 tai 4 000 euron enimmäiskorvauksen. Eläinlääkärikuluvakuutus on voimassa koko kissasi eliniän.
 • Uusi Hoitoturva Plus –lisäturva kattaa nyt eläinlääkärin kuluja laajemmin.
 • Saat käyttöösi suorakorvauspalvelun: jos asioit eläinklinikalla, maksat hoitokuluista vain omavastuun. Loput klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolalta.
 • Keskittämällä vakuutuksesi saat alennusta maksuistasi jopa 17 %. Lue lisää keskittämiseduista ja Omaedusta.
 • Voit saada S-ryhmän Bonusta vakuutusmaksuistasi jopa 5 %. Lue lisää S-ryhmän Bonuksesta ja vakuutusmaksuista.

Kissavakuutuksen hinta

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, kissasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Laske hinta ja osta

Mitä kissavakuutukseen kuuluu?

Voit ottaa kissavakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa mutta on alle 8-vuotias. Hoitoturva Plus –lisäturvan saat vain alle 5-vuotiaalle kissalle.

Voit valita kissallesi sopivat seuraavista vakuutuksista:

 • Henkivakuutus on saatavilla rotukissalle ja lisäturvaksi jalostuskissalle Käyttöominaisuusturva. Vakuutukset päättyvät sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana kissa täyttää 12 vuotta.
 • Eläinlääkärikuluvakuutus ja sen lisäturvaksi Hoitoturva Plus on saatavilla kaikille kissoille. Eläinlääkärikuluvakuutukseen sisältyy LemmikkiHelppi-palvelu. Voit pitää vakuutukset voimassa kissasi koko eliniän.


Mitä kissavakuutus korvaa?

Henkivakuutus:

 • korvaa, kun kissasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia.
 • ei korvaa, kun kissasi katoaa tai se varastetaan.

Käyttöominaisuusturva korvaa, kun jalostuskissasi menettää pysyvästi lisääntymiskykynsä, esimerkiksi joudutaan steriloimaan sairauden takia eikä sillä enää voi teettää pentuja.

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun kissasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa sairauden tai tapaturman takia. Maksat eläinlääkärikäynneistä vain omavastuun, joka on 60 euroja ja sen ylittävistä kuluista 25 % eläinlääkärissäkäyntikertaa kohti. LemmikkiHelpissä ei ole omavastuuta.

Hoitoturva Plus korvaa esim:

 • kissasi tuki- ja liikuntaelinsairauksia laajemmin kuin pelkkä Eläinlääkärikuluvakuutus
 • kasvuhäiriöt, kun vakuutat kissasi alle 4 kuukauden ikäisestä alkaen
 • fysioterapiaa.

Kissa sairastui tai loukkaantui, mitä teen?

 1. Maksuttoman LemmikkiHelppi-sovelluksen kautta saat nopeasti apua etäeläinlääkäriltä. Tästä ei aiheudu sinulle mitään laskua, palvelun hinta vähennetään eläinlääkärikuluvakuutuksestasi.
 2. Jos sairaus tai vamma vaatii käyntiä eläinklinikalla, varaa aika LähiTapiolan yhteistyöklinikalle, jossa on käytössä suorakorvauspalvelu. Tällöin maksat itse vain omavastuuosuuden, lopusta klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. Lue lisää suorakorvauspalvelusta.
 3. Jos olet käynyt eläinlääkärillä suorakorvauspalveluajan ulkopuolella ja maksanut laskun itse tai hakenut apteekista lääkkeitä, hae korvausta verkosta.

Mitä asiakirjoja kissavakuutukseen tarvitsee?

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Eläinlääkärin lausunto tarvitaan, kun haet kissallesi:

 • Eläinlääkärikuluvakuutusta ja kissa on täyttänyt 5 vuotta
 • Hoitoturva Plus –lisäturvaa ja kissa on täyttänyt 3 vuotta.

Kauppakirjan kopio tarvitaan, silloin kun haet kissallesi henkivakuutusta ja sen ostohinta on 3 000 euroa tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Kissan kanssa ulkomaille

 • Vakuutuksenottajana sinun tulee ilmoittaa LähiTapiolaan, kun vakuutetun eläimen olosuhteet muuttuvat oleellisesti. Esimerkiksi kissa lähtee ulkomaille pidemmäksi aikaa kuin lyhyen lomamatkan ajaksi.
 • Kissan vakuutukset ovat voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä kissasi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden.
 • Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan.
 • Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi.
 • Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely.
 • Eläinlääkärin tositteiden ja lausuntojen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Usein kysyttyä kissavakuutuksesta

Voit saada kissavakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Henkivakuutus korvaa, kun kissasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia.

Saat käyttöösi LemmikkiHelppi-sovelluksen ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7-23 ilman omavastuuta. LemmikkiHelppi sisältyy eläinlääkärikuluvakuutukseen.

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, kissasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Voit valita rotukissalle henkivakuutuksen ja lisäturvaksi jalostuskissalle käyttöominaisuusturvan. Kaikille kissoille on saatavilla eläinlääkärikuluvakuutus ja sen lisäturvaksi Hoitoturva Plus.