Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Mopon vakuutus

Mopovakuutus suositellaan otettavan kaikille mopoille ja skoottereille. Mopovakuutuksessa pitää olla vähintään lakisääteinen liikennevakuutus, mutta siihen kannattaa ottaa aina myös vapaaehtoinen kasko, joka korvaa myös omalle mopolle tai skootterille sattuneita vahinkoja.


Kattava vakuutus mopolle

LähiTapiolan mopovakuutus on saatavilla osakaskolla sekä laajalla kaskolla. Laaja kasko on paras turva mopolle ja vain se korvaa kolaroinnista omalle mopolle tai skootterille syntyneitä vahinkoja.Laske hinta

LähiTapiolan mopovakuutus on Suomen suosituin

  • LähiTapiolan mopovakuutus on Suomen myydyin mopovakuutus (Traficom: Ajoneuvojen rekisteröintitilasto).
  • Tarjolla on laajempi tai suppeampi mopovakuutus - juuri omien tarpeidesi mukaan. Laajaan kaskoon sisältyvät kolarointi-, luonnonilmiö- ja eläintörmäysvakuutus.
  • Ostat mopovakuutuksen helposti verkosta tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai tulla käymään toimistollamme. Katso yhteystietomme täältä.
  • Hätäpalvelu palvelee 24h/vrk numerossa 0800 0 4531 (ulkomailla +358 800 0 4531).

Liikennevakuutus on pakollinen

  • Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille.
  • Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja ja ulkopuoliselle aiheutuneita omaisuusvahinkoja.
  • Liikennevakuutus on voimassa Suomen lisäksi muissa ETA-maissa ja ETA:n ulkopuolisissa Vihreän kortin sopimusmaissa.
  • Liikennevakuutuksessamme vahingottomuus ja entistä paremmat bonusedut tuovat kokonaisuutena parhaan bonuksen. Lue lisää liikennevakuutuksesta.

Mopovakuutuksen hinta

Mopovakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi mopon tai skootterin ikä ja vakuutuksenottajan kotipaikkakunta. Tarkan hinnan selvittämiseksi suosittelemme kokeilemaan vakuutuslaskuriamme.

Hae hinta ja osta

Valitse mopovakuutukseen liikennevakuutuksen lisäksi myös sinulle sopiva kasko

  Laaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, ei sisälly

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, ei sisälly


Usein kysyttyä mopovakuutuksesta

LähiTapiolan mopovakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta lisäksi kannattaa ottaa kaskovakuutus, joka korvaa myös omalle mopolle tai skootterille sattuneita vahinkoja. LähiTapiolan mopovakuutus on saatavilla osakaskolla sekä laajalla kaskolla.

Mopovakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi mopon tai skootterin ikä ja vakuutuksenottajan kotipaikkakunta.

Laaja kasko on paras turva mopolle ja vain se korvaa kolaroinnista omalle mopolle tai skootterille syntyneitä vahinkoja.


Katso myös:

Muiden ajoneuvojen vakuutus

Vakuuta traktori tai muut ajoneuvot.