Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Mönkijävakuutus

Mönkijöillä tulee olla vähintään lakisääteinen liikennevakuutus. Lisäksi kannattaa ottaa myös vapaaehtoinen kasko, joka korvaa omalle mönkijälle sattuneita vahinkoja. LähiTapiolan mönkijävakuutus on saatavilla osakaskolla sekä laajalla kaskolla. Laaja kasko on paras turva mönkijälle ja vain se korvaa kolaroinnista omalle mönkijälle syntyneitä vahinkoja.

LähiTapiolasta vakuutukset tieliikenne-, maastoliikenne- ja traktorimönkijään.

Kattava mönkijävakuutus LähiTapiolasta

Liikennevakuutus on pakollinen

On hyvä huomioida, että mönkijöitä on kahdenlaisia:

  • Tieliikennekäyttöön rekisteröityjä
  • Maastokäyttöisiä rekisteröimättömiä mönkijöitä

Lakisääteinen liikennevakuuttamisvelvollisuus koskee myös rekisteröimättömiä mönkijöitä ja se tarvitaan silloinkin, kun mönkijällä ei ajeta yleisillä teillä. Tästä syystä mönkijän liikennevakuutus on pakollinen, vaikka niitä käytettäisiin ainoastaan maastossa tai omalla pihalla.Mönkijävakuutuksen hinta

Mönkijävakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi mönkijän sylinteritilavuus ja vakuutuksenottajan kotipaikkakunta. Tarkan hinnan selvittämiseksi suosittelemme kokeilemaan vakuutuslaskuriamme.

Hae hinta ja osta

Valitse mönkijävakuutukseen liikennevakuutuksen lisäksi myös sinulle sopiva kasko

 

Laaja kasko

Osakasko

Kolarointivakuutus

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Luonnonilmiövakuutus

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Eläintörmäysvakuutus

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Varkausvakuutus

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Palovakuutus

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Ulkomaan vastuuvakutus

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Rahoitusvakuutus

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Traktorimönkijän vakuuttaminen

Traktorimönkivät vakuutetaan traktoreina. Laske traktorimönkijän vakuutuksen hinta ja osta vakuutus.

Hae hinta ja osta


Katso myös: