Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kuorma-auton vakuutus

Kuorma-auton vakuutuksesta eli kaskosta ja liikennevakuutuksesta yhdessä korvaamme kuorma-autollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Tutustu kuorma-auton vakuutukseen ja pyydä tarjous.

Kuorma-auton liikennevakuutus ja kasko

Liikennevakuutus on kaikille kuorma-autoille pakollinen vakuutus. Liikennevakuutus korvaa kuorma-autossasi matkustavien henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot, mutta ei oman kuorma-autosi vaurioita. Kuorma-auton vakuutusturvaa kannattaakin täydentää kaskolla, jolloin oman kuorma-autosi sekä sen laitteiden ja varusteiden vahingot on turvattu.

Voit valita kuorma-autollesi joko Laaja Kaskon tai Suppean vakuutuksen. Laaja Kasko korvaa vahinkoja nimensä mukaisesti laajemmin, kuten ajoneuvoille tyypillisiä kolarointeja.

Kuorma-auton vakuutuksen hinta

Kuorma-autovakuutuksen hinta muodostuu muutamasta eri tekijästä. Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö, ansaittu bonus ja vakuutuksenottajan tiedot. Lisäksi valitsemasi kaskovakuutuksen laajuus vaikuttaa hintaan.

Pyydä tarjous

Kuorma-auton vakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Voit valita kuorma-autollesi joko Laajan Kaskon tai Suppean vakuutuksen. Vertaile kaskoja ja valitse kuorma-autollesi sopivin vakuutus.

  Laaja kasko Suppea vakuutus

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos kuorma-auto törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kyllä Kolarointivakuutus, ei sisälly

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos kuorma-auto törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus sisältyy Laajaan Kaskoon. Suppeaan vakuutukseen voit valita hirvivahinkovakuutuksen halutessasi lisäturvaksi.

Kyllä Voit valita mukaan

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos kuorma-auton omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Kyllä Ulkomaan vastuuvakuutus, ei sisälly

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus sisältyy Laajaan Kaskoon. Suppeaan vakuutukseen voit valita ilkivaltavakuutuksen halutessasi lisäturvaksi.

Kyllä Voit valita mukaan

Varkausvakuutus korvaa kuorma-auton, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös kuorma-auton vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos kuorma-auto on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Kyllä Kyllä

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai kuorma-autoon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja matkailuauton omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Voit valita oikeusturvavakuutuksen lisäturvaksi Laajaan Kaskoon tai Suppeaan vakuutukseen.

Voit valita mukaan Voit valita mukaan

Korvaamme vakuutuksesta matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Maksamme korvauksen, jos ajoneuvoon tulee esim. tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat mm. ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä kuljettajan matkakustannukset kotiin.

Voit valita hinauspalveluvakuutuksen halutessasi lisäturvaksi Laajaan Kaskoon ja Suppeaan vakuutukseen.

Voit valita mukaan Voit valita mukaan

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin kuorma-autoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

Voit valita keskeytysvakuutuksen lisäturvaksi Laajaan Kaskoon.

Voit valita mukaan Keskeytysvakuutus, ei sisälly

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Voit valita lasivakuutuksen lisäturvaksi Laaja Kaskoon.

Voit valita mukaan Lasivakuutus kuorma-autolle, ei sisälly

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Kyllä Rahoitusvakuutus osamaksulla ostettuun ajoneuvoon, ei sisälly

Usein kysyttyä kuorma-auton vakuutuksesta

Voit ostaa kuorma-auton vakuutuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Vakuutuksiamme myyvät myös lähes kaikki autoliikkeet ja katsastusasemat. Katso yhteystietomme.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 80 % ja se on yksi Suomen korkeimmista bonuksista. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot, eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle. Lue lisää autovakuutuksen bonuksesta.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos ostat ajoneuvon joltain muulta kuin rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi.
Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta vakuuttamattomuusmaksua.

Voit ostaa kuorma-auton vakuutuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Hoidamme vakuutuksen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoituksen Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Vakuutuksenottaja voi olla vain ajoneuvon omistaja tai haltija. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja. Esimerkiksi autoa pääasiallisesti käyttävä perheenjäsen tulee merkitä vakuutukseen ja ajoneuvorekisteriin haltijana, jos auto on tämän henkilön käytössä yli 30 päivän ajan.

Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä myös koska vain, vaikka ajoneuvon omistaisi rahoitusyhtiö. Päivitämme tiedon vakuutusyhtiön vaihdosta automaattisesti ajoneuvorekisteriin (Traficomiin).

Myös rekisteröimättömälle ajoneuvolle on otettava liikennevakuutus, jos sitä käytetään liikenteessä. Liikenteellä tarkoitetaan myös tieliikenteen ulkopuolella ajamista, kuten metsässä, piha-alueilla, jäällä tai pellolla. Vahinko voi sattua sielläkin, joten vakuutusturva kannattaa pitää kunnossa.