Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lasivakuutus

Lasivakuutus eli LähiTapiolan tuulilasivakuutus korvaa autosi ikkunalasiin sattuneen vaurion ulkopäin tulleesta iskusta. Lasivakuutus kuuluu LähiTapiolan kattavimpaan kaskovakuutukseen Loistokaskoon. Lisäksi henkilöautojen Osakaskoon voi liittää lasivakuutuksen. Jos sinulla on jo henkilöauton Osakasko ja haluat liittää siihen lasivakuutuksen, voit tehdä sen lähettämällä viestin verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Mikä on Lasivakuutus?

Lasivakuutus on auton tuulilasivakuutus, joka korvaa auton ikkunalasin vauriot suoraan ulkopäin osuneesta iskusta. Esimerkiksi tilanteessa, jossa kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen. Tuulilasivakuutus kannattaa, sillä rikkinäinen tuulilasi on turvallisuusriski, sillä se voi häiritä kuljettajan näkyvyyttä. Tuulilasin vaurio on hyvä paikata heti lasiliikkeessä, jotta halkeamia voidaan välttää. Jos rikkoutunut kohta pääsee halkeamaan, voidaan koko tuulilasi joutua vaihtamaan. Tällaisessa tilanteessa kustannukset uusien autojen kohdalla voivat nousta jopa yli 1000 euroon.

Mitä Lasivakuutus korvaa?

LähiTapiolan lasivakuutus on tuulilasivakuutus, joka korvaa vauriot auton tuulilasille suoraan ulkoapäin osuneesta iskusta. Tyypillisiä vahinkoja auton tuulilasille ovat iskemät, jotka aiheutuvat irtokiven tai irronneen nastan iskusta suoraan auton ikkunalasiin. Lasivakuutus korvaa lisäksi ovien lasit ja takalasin sekä kattolasin, jos vaurio on aiheutunut ulkoisesta iskusta.

Mikä on Lasivakuutuksen hinta?

Lasivakuutus sisältyy LähiTapiolan Loistokasko kaskovakuutukseen.
Myös henkilöautojen Osakaskoon on mahdollista liittää lasivakuutus.
Autovakuutuksen hinta muodostuu muutamasta eri tekijästä. Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö, ansaittu bonus ja vakuutuksenottajan tiedot. Lue lisää autovakuutuksesta.

Voit kysyä Lasivakuutuksen hintaa lähettämällä viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu sisään

Missä voin korjauttaa tuulilasini vahingon sattuessa?

Tuulilasin korjaus voidaan pääsääntöisesti tehdä kumppanikorjaamoillamme ilman erillisen vahinkoilmoituksen tekemistä. Tällöin kumppanikorjaamo laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. Voit varata ajan ja viedä autosi suoraan liikkeeseen vahingon sattuessa. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin ennen lasiliikkeeseen menoa. Lasiliike varmistaa, että vakuutuksesi on voimassa ja lähettää sitten laskun meille. Maksat vain mahdollisen omavastuun, jos tuulilasi joudutaan vaihtamaan. Tuulilasin vaurion korjaus onnistuu usein jo samana päivänä. Siirry etsimään kumppanikorjaamo.


Miten tuulilasin halkeaman voi estää?

Omalla ajotavalla voi jonkin verran ehkäistä tuulilasivahinkoja. Edellä ajavaan kannattaa pitää riittävästi etäisyyttä, jolloin nastoja ja kiviä ei lentele lasiin niin herkästi. Jos tuulilasiin tulee iskemä, sen ympäristö on hyvä puhdistaa sekä laittaa rikkoutuneen kohdan päälle lasitarra tai teippi, jotta iskemään ei pääse likaa. Itse vauriokohtaa ei kannata puhdistaa, jotta likaa tai vettä ei pääse iskemään. Vauriokohdan korjaus voi vaikeutua, jos sinne pääsee likaa, vettä tai tuulilasinpesunestettä. Myös lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa halkeaman leviäimisen. Yleensä tuulilasiin tullut iskemä voidaan paikata korjaamolla.

Alentaako tuulilasin korjaaminen bonusta?

Tuulilasin vaihtaminen tai korjaaminen ulkoisesta iskusta syntyneestä vauriosta ei korota vakuutusmaksujasi eikä alenna vakuutuksesi bonusta, jos LähiTapiolan kaskovakuutukseesi sisältyy lasivakuutus. Lasivakuutus kuuluu LähiTapiolan Loistokaskoon.

Mikä on Lasivakuutuksen omavastuu?

Tuulilasin korjaamisessa ei ole omavastuuta. Jos tuulilasi vaihdetaan, tuulilasin vaihdon omavastuun voit nähdä vakuutuskirjaltasi tai verkkopalvelusta vakuutuksen tiedoista. Tyypillinen omavastuu tuulilasin vaihdossa on 200 euroa.