Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Helppo säästölaskuri säästämisen tueksi

Laske helposti säästölaskurilla, millaisia summia voisit säästää ja tee oma säästösuunnitelmasi. Voit kokeilla laskurilla eri säästösummien, ajan ja tuotto-odotuksen vaikutusta säästöjen kertymiseen.

Laske paljonko säästöä voi kertyä

  1. Valitse säästölaskurilla, millaisen summan haluat säästää. Voit tehdä alkusijoituksen tai valita alkusijoitukseksi nollan ja aloittaa säästöjen kerryttämisen kuukausittain.
  2. Valitse säästöaika vuosina ja kokeile eri säästöaikoja, jotta näet kauanko sinun tulee säästää päästäksesi tavoitteeseen.
  3. Valitse liukukytkimestä, millaista tuottoa odotat säästöillesi. Mitä isompaa tuottoa tavoittelet, sitä isompaa riskiä sinun on myös siedettävä. Jos pelkkä ajatus säästöjesi arvonlaskusta saa aikaan sydämentykytyksiä, niin matalampi odotus tuotosta matalammalla riskitasolla voi olla parempi valinta.
  4. Inflaationappia painamalla näet, miten rahan arvon alentuminen vaikuttaa kertyvään säästöön.
  5. Valintojen jälkeen säästölaskuri ehdottaa tuotteita, jotka voisivat sopia kaltaisellesi säästäjälle.

Valitsemilla tiedoilla olisit voinut säästää yhteensä
säästetty pääoma
jolle tuottoa ( %)
Yhteensä

Varovainen säästäjä

Tavoittelet säästöillesi pankkitiliä parempaa tuottoa, mutta isot arvonvaihtelut jätät suosiolla enemmän riskiä sietäville säästäjille. Toki sijoittamisen luonteeseen kuuluu, että säästöjesi arvo vaihtelee hieman maltillissakin säästämisen ratkaisuissa.

Pienemmän riskiluokan sijoituskohteet sopivat varovaiselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Maltillinen säästäjä

Tavoittelet säästöillesi kohtuullista tuottoa ja ymmärrät, että sen saavuttamiseksi on otettava jonkin verran riskiä.

Keskitason riskiluokan sijoituskohteet sopivat maltilliselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Tuottohakuinen säästäjä

Tavoitteenasi on saavuttaa hyvä tuotto säästöillesi. Säästöaikasi on pitkä, joten et hermostu voimakkaistakaan lyhyen aikavälin arvonvaihteluista. Uskot, että riskinotto palkitaan ja pitkällä aikavälillä osakesijoitukset tuovat parhaan tuoton.

Korkeamman riskiluokan sijoituskohteet sopivat tuottohakuiselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskurissa on oletettu, että säästöt sijoitetaan säästöaikana hajautetusti valitsemasi tuotto-odotuksen mukaisesti. Laskurissa käytetyt vuotuiset nettotuotto-odotukset ovat pitkän aikavälin keskimääräisiin historiallisiin tuottoihin perustuvia arvioita huomioiden asiakkaalta perittävät kokonaiskulut. Nämä ovat tilisijoituksille 0,7 %, matalan tuoton sijoituksille 3 %, tasapainoisille 5 % ja tuottohakuisille 6 %. Inflaatio tarkoittaa taloustieteessä rahan ostovoiman heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa hintojen nousua eli “rahan arvon laskua”. Laskurissa on käytetty pitkän ajan inflaatio-odotuksena 2 %. Laskuri sisältää rajallisen määrän muuttujia eikä siinä huomioida verotusta. Suomen Pankki ennustaa keskimääräisen inflaation olevan 5 prosenttia vuonna 2023 ja sen hidastuvan ensi vuonna 1,6 prosenttiin.

Huomaathan, että laskuri ei ole sijoitussuositus tai -neuvo, vaan kunkin asiakkaan on itse arvioitava harkitsemansa tuotteen sopivuutta itselleen sijoituskohteena. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta ja asiakas voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain. Asiakkaan tulee ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua huolellisesti tuotetta koskevaan asiakasmateriaaliin. LähiTapiolaan ei voida kohdistaa vaatimuksia laskurin sisällön perusteella.

Talletussuojaa voit saada vain tilisijoituksille.

Lue lisää ja aloita Varaa aika

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

Jokainen suomalainen saa aikanaan eläkettä, mutta eläke ei välttämättä ole riittävän suuri halutun elämäntyylin säilyttämiseen. Eläkettä voi kuitenkin täydentää omilla säästöillä. Säästöt tuovat turvaa ja mahdollistavat eläkepäivistä nauttimisen, kuten matkailun.

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä saat hyötyjä pitkästä säästöajasta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän ehdit kerryttää eläkkeelle siirtymiseen mennessä. Pääset alkuun jo pienellä kuukausisummalla! Lue lisää eläkesäästämisestä.

Aloita säästäminen

Usein kysyttyä säästämisen aloittamisesta

Voit aloittaa rahastosäästämisen helposti verkossa kirjautumalla verkkopalveluumme. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.

Kuukausisäästäminen on helppo tapa kerryttää varallisuutta. Voit säästää palkittuihin sijoitusrahastoihimme tai hyödyntää sijoitussalkkujen tarjoamat suuren sijoittajan edut.

Rahastosijoitukset
Korko-, osake- ja yhdistelmärahastoissa minimisijoitus on 30 euroa. Voit tehdä kertamerkintöjä tai säästää säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain. LähiTapiola Sijoituskiinteistöt -rahaston minimisumma on 500 euroa.

Sijoitusvakuutukset
Myös Sijoitusvakuutukseen voit tehdä kertasijoituksia tai säästää kuukausittain. Minimisijoitus on 30 euroa kuukaudessa tai 600 euroa kerralla. Sijoituskohteeksi voit valita laajan valikoiman LähiTapiolan salkkuja sekä LähiTapiolan ja Seligsonin rahastoja.


Säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua palvelevat asiantuntijamme ympäri Suomea sekä asiakaspuhelinpalvelu 09 453 8500 ma - pe kello 9 - 17.

Voit hoitaa sijoitusasioitasi myös kirjautumalla verkkopalveluumme henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.