Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Eläinvahinko

Käytä suorakorvauspalvelua

Kun eläin tarvitsee eläinlääkärin hoitoa, hakeudu klinikalle, jossa toimii LähiTapiolan suorakorvauspalvelu. Palvelu toimii arkisin klo 9-17. Ota eläimen vakuutusnumero tai asiakasnumerosi mukaan klinikalle.

Suorakorvaus tarkoittaa, että maksat klinikalle kuluista vain omavastuuosuuden. LähiTapiola maksaa loppuosan suoraan klinikalle.

Katso sinua lähinnä oleva suorakorvausklinikka.

Soita korvauspalveluun

Korvausta voi hakea myös puhelimitse soittamalla korvauspalveluumme puh. 09 453 3615 arkisin klo 8–17.

Tee sähköinen vahinkoilmoitus

Vahinkoilmoituksen voi tehdä myös täyttämällä sähköisen vahinkoilmoituksen. Avaa sähköinen vahinkoilmoitus tästä.

Jos haluat hoitaa toisen henkilön korvausasioita, tarvitset valtakirjan. Avaa valtakirja tästä.

Poikkeavat aukioloajat

  • Uudenvuodenaattona ja kiirastorstaina korvauspalvelu sulkeutuu klo 13.

Eläinlääkärikulujen korvaamista varten tarvitaan eläinlääkärin lausunto ja lasku, joista käy ilmi hoidetun eläimen nimi, hoitoon hakeutumisen syy, tehdyt toimenpiteet, diagnoosi sekä laskuerittely. Jos haet korvausta eläinlääkärin määräämistä lääkkeistä, kuluista tulee olla lääkeresepti tai sen kopio ja apteekkikuitti.

Jos eläintä on hoidettu useamman kuin yhden sairauden tai vamman vuoksi, on näistä oltava erittely.


Liitä vahinkoilmoitukseen eläinlääkärin lausunto eläimen kuolemasta tai eutanasiasta. Lausunnosta tulee käydä ilmi hoidetun eläimen nimi, hoitoon hakeutumisen syy, tehdyt toimenpiteet sekä kuoleman tai eutanasian syy.

Eutanasian, hautauksen tai tuhkauksen kuluja ei korvata vakuutuksesta.

Alle 2-vuotiaalle koiralle ja kissalle on tehtävä ruumiinavaus, jos tarkka kuolinsyy ei ole tiedossa.

Jos eläin kuolee äkillisesti, kuolinsyy on epäselvä tai eläin löydetään kuolleena, on kuolemaan johtaneesta syystä toimitettava eläinlääkärin lausunto tai muu luotettava selvitys. Ennen eläimen ruumiin hävittämistä on otettava yhteyttä vakuutusyhtiöön, jotta voidaan selvittää, tarvitaanko lisäselvityksiä tai ruumiinavaus korvattavuuden selvittämiseksi.

Jos hevonen on lopetettu teurastamossa, toimita eläinlääkärin lausunnon lisäksi kuitti teurastamolta saadusta tilityksestä.

Katoaminen

Jos eläin katoaa, on vakuutuksenottajan välittömästi tehtävä siitä katoamisilmoitus. Korvaus maksetaan luotettavan selvityksen perusteella, jos kadonnutta eläintä ei saada takaisin kuukauden kuluessa.

Jos omistaja saa kadonneen eläimen takaisin, on hänen viipymättä palautettava maksettu korvaus vakuutusyhtiölle.

Tee kadonneesta eläimestä katoamisilmoitus ja toimita kuukauden kuluttua katoamisesta todistajan lausunto tai muu luotettava selvitys vakuutusyhtiöön. Todistajan lausunnosta tulee käydä ilmi kadonneen eläimen nimi, mahdollinen rekisterinumero, katoamispäivä, tapahtumakuvaus sekä todistajan allekirjoitus yhteystietoineen.


Kun korvausta haetaan koiran käyttöominaisuuden menetyksestä, on korvauksen hakemista varten oltava eläinlääkärin lausunto sairauden tai vamman laadusta ja sen vaikutuksesta koiran käyttöominaisuuteen.


Suorakorvausklinikoilla maksat hoitokuluista vain omavastuuosuuden. Laskun loppuosan klinikka veloittaa suoraan LähiTapiolalta. Jotta voit käyttää suorakorvauspalvelua, ota klinikalle mukaan vakuutusnumero tai asiakasnumero. Erillistä vahinkoilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Suorakorvauspalvelu on avoinna ma–pe klo 9–17.

Löydät sinua lähinnä olevan pieneläinten ja hevosten suorakorvausklinikoiden tiedot oman alueyhtiösi yhteystiedoista.

Jos et voi käyttää suorakorvauspalvelua, maksa kulut ensin itse ja hae sitten korvausta täyttämällä sähköinen vahinkoilmoitus tai soittamalla korvauspalveluumme. Säilytä saamasi potilaskertomukset, laskut, reseptit ja kuitit.