Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tulipalo tuhosi omaisuuttani

Kun akuutti tilanne on ohi, estä lisävahinkoja: poista sammutusvesiä, nosta irtaimistoa lattialta, ettei vesi imeydy niihin ja tuuleta savukaasuja. Pyydä tarvittaessa apua ammattilaisilta.


Tuuleta savukaasut, poista sammutusvedet ja nosta irtaimisto lattialta, jotta vesi ei imeydy niihin.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus. Ota mahdollisuuksien mukaan kuvia vahingoittuneesta omaisuudesta. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahingot ennen korjauksen aloittamista.
  2. Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksesi, olemme sinuun yhteydessä sopiaksemme jatkotoimenpiteistä. Tarvittaessa LähiTapiola tilaa ja maksaa vahinkokartoituksen.
  3. LähiTapiola ottaa kantaa vahingon korvattavuuteen saatuaan tarvittavat tiedot vahingosta.
  4. Pyydä urakoitsijoilta korjaustarjoukset sekä verovelka- ja työeläkemaksutodistukset ja toimita ne LähiTapiolaan hyväksyttäväksi. Voit myös halutessasi jättää tarjousten pyytämisen LähiTapiolan hoidettavaksi ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta, jolloin LähiTapiola huolehtii todistusten pyytämisestä. Työn tilaajana valvot korjaustyön etenemistä ja laatua.
  5. Jos joudut korvattavan vahingon vuoksi muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi, irtaimistovakuutuksesta voidaan korvata ylimääräisiä kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta. Asumiskustannuksista sovitaan etukäteen LähiTapiolan kanssa. Autamme mahdollisuuksien mukaan majoitusjärjestelyissä.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta