Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ulkomailla sattunut ajoneuvovahinko

Ulkomailla sattuneeseen vahinkoon saat apua Hätäpalvelustamme, joka palvelee 24 h vuorokaudessa. Hätäpalvelu auttaa esimerkiksi hinauksen, korjauksen ja matkan jatkamisen järjestämisessä.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus verkkopalvelussamme, pääset kirjautumaan palveluun alla olevasta napista. Liitä vahinkoilmoitukseen kopiot mahdollisista kuiteista tai asiakirjoista.
  2. Jos oma ajoneuvosi on vaurioitunut, voit korjauttaa sen paikallisella korjaamolla heti. Säilytä alkuperäiset kuitit itselläsi.
  3. Jos ajoneuvosi on varastettu, ota yhteyttä Hätäpalveluumme. Katso Hätäpalvelumme yhteystiedot täältä. Ilmoita varkaudesta heti vahinkopaikkakunnan poliisille. Tee rikosilmoitus myös Suomen poliisille, kun olet palannut Suomeen.
  4. Jos liikennevahingossa on muitakin osapuolia, täytä kansainvälinen vahinkoilmoitus toisten osapuolten kanssa. Tarkista, että tilannetta kuvaavat oleelliset kohdat on vahinkoilmoitukseen rastitettu ja piirros vastaa tapahtunutta. Allekirjoita vain sellainen asiakirja, jonka sisällön tunnet ja ymmärrät.

    Ota allekirjoitusten jälkeen yksi vahinkoilmoituksen kappale itsellesi tai ota täytetystä vahinkoilmoituksesta valokuva. Tärkeää on valokuvata vahinkopaikka ja osallisten ajoneuvot niin, että myös rekisterikilpi tulee kuvaan. Pyydä toisten osapuolten ajokortti, rekisteriote ja vakuutustiedot nähtäväksesi, ja kirjaa ne itsellesi muistiin tai ota niistä valokuva. Pyydä tarvittaessa poliisi vahinkopaikalle.

    Riippumatta siitä, kuka vahingon on aiheuttanut, voit käyttää korjaukseen kaskovakuutusta. Tämä on usein nopein tapa saada oma ajoneuvo korjautettua. LähiTapiola hakee korvaukset takaisin liikennevahingon aiheuttajalta, mikäli se on mahdollista.

    Jos vahingon aiheuttaja on ulkomaalainen ja vakuutettu ETA-maassa, voit hoitaa vahinkoasian Suomessa. Korvausta voi hakea Suomessa vahingon aiheuttajan suomalaisen edustajan tai Liikennevakuutuskeskuksen kautta, jos vahingon aiheuttajan on vakuutettuna ETA-maassa toimivassa liikennevakuutusyhtiössä. Jos vahinko sattuu ulkomailla ja vahingon aiheuttaja on vakuutettu muussa kuin ETA-maassa (esimerkiksi Venäjällä), hae heti korvausta suoraan aiheuttajan vakuutusyhtiöstä.

Ilmoita vahingosta

Kirjaudu

Vinkki

Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta löydät ohjeistuksen Autolla ulkomaille. Tutustu ohjeistukseen täällä. Sivuilta löydät lisätietoja vahinkotilanteissa toimimiseen sekä vahinkoilmoituslomakkeen.