Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Vesivahinko vahingoitti omaisuutta

Äkillisestä putkivuodosta tai veden vuotaessa laitteesta, on tärkeää pyrkiä nopeasti estämään veden vuotaminen rakenteisiin. Katkaise vedentulo pääsulusta. Kuivata irtovesi ja pyydä tarvittaessa apua ammattilaisilta.

Toimi näin

 1. 1. Estä lisävahingot

  Lisävahinkojen estämiseksi on tärkeintä toimia ripeästi: jos vesi valuu edelleen, sulje pääsulku tai estä veden tulo. Estä lisäksi lisävahinkojen synty kuivaamalla vesi jo kastuneilta pinnoilta.

 2. 2. Ilmoita vahingosta

  Ota mahdollisuuksien mukaan kuvia vahingoittuneesta omaisuudesta ja ilmoita vahingosta. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahingot ennen korjauksen aloittamista.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 3. 3. Odota yhteydenottoamme

  Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksesi, ilmoitamme jatkotoimenpiteistä. Yleisesti vuotovahingon syy ja laajuus selvitetään kosteuskartoituksessa, jonka tarvittaessa tilaamme ja maksamme.

Huomaa myös tämä

Jos joudut korvattavan vahingon vuoksi muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi, voimme korvata irtaimistovakuutuksesta ylimääräisiä kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta. Sovi asumiskustannuksista etukäteen kanssamme. Autamme mahdollisuuksien mukaan majoitusjärjestelyissä.

Lataa LähiTapiola-sovellus

Voit hoitaa vakuutus-, korvaus- ja sijoitusasiasi sujuvasti puhelimella 24/7.

Tutustu sovelluksen latausohjeisiin.

Usein kysyttyä

Omakotitalossa veden pääsulku on yleensä talon teknisessä tilassa tai vesimittarin läheisyydessä.

Taloyhtiössä pääsulun sulkemista varten kannattaa ottaa yhteyttä isännöitsijään tai huoltoyhtiöön, ja muutenkin noudattaa taloyhtiön ohjeistusta asiasta.

Kustannukset, joita aiheutuu lisävahinkojen estämisestä tai vahingon korjauksista, ovat sinun vastuullasi siihen saakka, kunnes annamme päätöksen vahingon korvattavuudesta. Saat päätöksen mahdollisimman pian joko suullisesti tai kirjallisesti, kun vahingon korvattavuus selviää.

Vahingon korvattavuus selviää, kun kosteuskartoittaja on käynyt tarkastamassa tilanteen.

Jos vahinko on korvattava ja kotisi on vakuutettu Laajalla tai Perus kotivakuutuksella, korvaamme vahingon kotivakuutuksestasi. Kotivakuutuksesi laajuuden voit tarkistaa vakuutuskirjasta tai vakuutuksen tiedoista verkkopalvelustamme.

Korvauksesta vähennetään mahdollinen ikävähennys ja omavastuu.

Jos asut omakotitalossa, vastaat vahingoista itse. Taloyhtiöissä vastuu jakautuu taloyhtiön ja osakkaan välillä asunto-osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen perusteella.

Jos vahinko on sattunut rakenteille tai perustason pintamateriaaleille, vastaa niistä ensisijaisesti taloyhtiö.

Taloyhtiön osakkaana vastaat osakkaan kunnossapitovastuulla olevista huoneiston kiinteistä sisustuksista, esim. perustasoa kalliimmista lattiamateriaaleista. Asukkaana vastaat aina myös huoneiston irtaimistosta.

Asukkaan ja taloyhtiön väliseen vastuuseen vaikuttaa myös se, onko vahinko aiheutunut asukkaan huolimattomuudesta vai esim. putkiston rikkoutumisesta.