Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kodin irtaimistoa rikkoutui

Laajasta kotivakuutuksesta korvaamme useimmiten kodin irtaimiston, kuten kodinkoneiden, televisioiden ja muun elektroniikan sekä muiden kodin esineiden rikkoutumisia. Se, kannattaako kodinkonetta tai vahingoittunutta irtaimistoa korjata, riippuu esineen arvosta ja iästä. Jos laitteen takuu on voimassa ja laite on rikkoutunut itsestään ilman ulkopuolista tekijää, ole yhteydessä laitteen myyjään tai maahantuojaan asian selvittämiseksi. Takuunalaisia vikoja emme kotivakuutuksesta korvaa.

Toimi näin

 1. 1. Pyydä arvio korjauskustannuksista

  Jos laite on arvokas ja vaurio on mahdollisesti korjattavissa, pyydä arvio korjauskustannuksista.

  Tilaa huolto kotiin arvioimaan, voiko laitetta korjata. Lähimmät huoltoliikkeet voit etsiä esimerkiksi Google Mapsin avulla.

  Korvaamme laitteen arvioinnista aiheutuneet kulut jälkikäteen sinulle.

  Kun korjauskulut ovat tiedossa, tee vahinkoilmoitus verkossa. Selvitä laitteen merkki- ja mallitiedot sekä uuden vastaavan laitteen hinta vahinkoilmoitusta varten.

  Rikkoutunutta laitetta ei ole pakko korjauttaa. Voit käyttää korvaussumman haluamallasi tavalla.

 2. 2. Ota kuvia rikkoutuneesta esineestä

  Vahinkoilmoituksen liitteeksi voit ottaa kuvia rikkoutuneesta tai vahingoittuneesta esineestä. Kuvia tai muita lisäselvityksiä pyydämme sinulta tarvittaessa.

 3. 3. Ilmoita vahingosta

  Ilmoita vahingosta verkkopalvelussamme. Selvitä ennen ilmoituksen tekemistä vahingoittuneen esineen merkki- ja mallitiedot sekä uuden vastaavan esineen hinta.

  Kirjaudu verkkopalveluun

Lataa LähiTapiola-sovellus

Voit hoitaa vakuutus-, korvaus- ja sijoitusasiasi sujuvasti puhelimella 24/7.

Tutustu sovelluksen latausohjeisiin.

Usein kysyttyä

Laajasta kotivakuutuksesta korvaamme kodinkoneiden rikkoutumisia.

Valitettavasti vakuutus ei kata kaikkia mahdollisia tilanteita. Yleisimpiä tilanteita, joissa emme voi maksaa korvausta ovat tavaroiden katoamiset, lemmikkieläinten aiheuttamat vahingot, normaaleiden sääolosuhteiden aiheuttamat vahingot ja takuunalaiset viat.

Koti-irtaimisto­vakuutuksessa on vakuutettuina tavanomaiset yksityiskäyttöön tarkoitetut esineet, esim. huonekalut, kodinkoneet, vaatteet ja urheiluvälineet. Lisäksi esimerkiksi polkupyörät, soutuveneet, silmälasit ja arvo-omaisuus ovat myös koti-irtaimisto­vakuutuksellasi vakuutettuna.

Koti-irtaimisto­vakuutuksessa eivät ole vakuutettuina esim. eläimet, moottoriajoneuvot ja niiden osat, tai työnantajasi omaisuus. Esim. auton avaimista tai renkaista ei kannata hakea korvausta kotivakuutuksesta, vaan ajoneuvon kaskovakuutuksesta.

Laajasta kotivakuutuksesta korvaamme useimmiten myös silmälasien rikkoutumisia.

Sinun tulee tietää laitteen tai esineen merkki, malli ja ostovuosi. Selvitä myös uuden vastaavan esineen hinta, esim. jälleenmyyjäliikkeiden verkkosivujen kautta.

Erityisesti alle 3 vuotta vanhat ja varsinkin arvokkaammat kodinkoneet kannattaa useimmiten korjata. Näissä tilanteissa voit tilata huoltoliikkeen kotiin arvioimaan kannattaako laitetta korjata.

Jos laite on vanhempi, niin korjaaminen ei välttämättä ole kannattavaa. Näissä tilanteissa suosittelemme ensin tekemään vahinkoilmoituksen ja odottamaan yhteydenottoa tai korvauspäätöstä.