Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Henkilövahinko liikenteessä

Korvaamme liikenteessä sattuneet henkilövahingot syyllisen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Otathan ensisijaisesti yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita vahingosta

  Jos olet vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettaja, omistaja, vakuutuksenottaja tai matkustaja, ilmoita vahingosta verkkopalvelussamme tai puhelimitse numeroon 09 453 3611.

  Jos olet vahinkoon syyttömän ajoneuvon kuljettaja tai matkustaja, pyöräilijä, jalankulkija tai liikennevahingon muu osallinen, tee meille vahinkoilmoitus ja toimita meille poliisin tutkintailmoitus tapahtuneesta. Ilmoita meille myös syyllisen ajoneuvon rekisterinumero ja omat yhteystietosi.

  Jos liikennevahingon syyllisyys on epäselvä, hae korvausta omista henkilövahingoistasi sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jossa olit kuljettajana tai matkustajana.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 2. 2. Tarvittaessa ole meihin yhteydessä

  Ole meihin yhteydessä, jos vammasi vaatii hoitoa. Etsimme sinulle yhdessä parhaan hoitopaikan kumppaniverkostostamme.

  Jos lääkäri suosittelee sinulle muita tutkimuksia (esim. röntgen-, ultraääni- tai magneettitutkimuksia) tai hoitoja (esim. fysioterapiaa), tarvitset näihin maksusitoumuksen. Saamme hoitolaitokselta suoraan lääkärinlausunnon, jonka perusteella teemme päätöksen maksusitoumuksesta.

 3. 3. Toimita tarvittavat tiedot

  Lääke-, matka- ja muista liikennevahingosta aiheutuneista kuluista voit hakea korvausta verkkopalvelun Viestit-osion kautta, puhelimitse numerossa 09 453 3611 tai sähköpostilla lhk(at)lahitapiola.fi. Katso ohjeet sähköpostin lähettämisestä Yhteystiedot-kohdasta.

  Lähetä viesti

  Ansionmenetyksen korvaamista varten tarvitsemme lääkärinlausunnon ja työnantajan selvityksen työsuhteesta ja palkkatiedoista.

  Jos toimit yrittäjänä, ota meihin yhteyttä.

  Tarkempia tietoja löydät Liikenne- ja potilasvahinkolautakunnan sivuilta.

Puhelinnumero 09 453 3611 (arkisin klo 9–15)

Sähköpostiosoite lhk(at)lahitapiola.fi. Huomaa, että sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Ethän toimita henkilötietoja sisältäviä viestejä suojaamattomalla sähköpostiyhteydellä.

Jos haluat toimittaa henkilötietojasi sisältäviä viestejä, voit toimittaa ne tämän linkin kautta: https://secure.lahitapiola.fi/lhk(at)lahitapiola.fi. Lisää lähettäjäksi oma sähköpostiosoitteesi ja vastaanottajaksi lhk@lahitapiola.fi.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja jos edellisestä lähettämästäsi viestistä on aikaa, joudut tilaamaan uuden linkin sähköpostin lähettämistä varten.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita vahingosta

  Tee työnantajasi kanssa vahinkoilmoitus tapaturmavakuutusyhtiöön, joka ensisijaisesti käsittelee henkilövahinkosi. Tee myös ilmoitus liikennevahingosta syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

 2. 2. Ilmoita työtapaturmayhtiösi nimi

  Ilmoita syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiölle työtapaturmayhtiösi nimi. Liikennevakuutuksesta voit hakea niitä vahinkoon syy-yhteydessä olevia kuluja, joita lakisääteinen tapaturmavakuutus ei korvaa.

 3. 3. Ilmoita meille hoitopaikka

  Käsittelemme suoraan liikennevakuutuksesta korvauksen tilapäisestä haitasta ja mahdollisen ansionmenetyksen korvauksen. Ilmoita tätä varten meille hoitopaikka, jotta voimme pyytää lääkärinlausunnot suoraan hoitolaitoksesta.

 4. 4. Toimita tarvittavat tiedot

  Jos ajoneuvo on vakuutettu LähiTapiolassa, saat meihin yhteyden verkkopalvelun Viestit-osion kautta, puhelimitse numerossa 09 453 3611 tai sähköpostitse suojatulla yhteydellä https://secure.lahitapiola.fi/lhk(at)lahitapiola.fi

  Lähetä viesti

Lataa LähiTapiola-sovellus

Voit hoitaa vakuutus-, korvaus- ja sijoitusasiasi sujuvasti puhelimella 24/7.

Tutustu sovelluksen latausohjeisiin.

Usein kysyttyä

Kun liikennevahinko sattuu vapaa-ajalla, vahinkoon syyllisen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa loukkaantuneiden henkilövahingot sekä syyttömien osallisten ajoneuvo- ja omaisuusvahingot. Jos vahingon syyllisyys on epäselvä, voit hakea korvausta henkilövahingosta oman ajoneuvosi tai sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jonka matkustajana olit.

Kun liikennevahinko sattuu töissä ja työmatkalla, henkilövahinkosi käsittelee ensisijaisesti työnantajasi työtapaturmavakuutusyhtiö. Käsittelemme aina liikennevakuutuslain perusteella tilapäisen haitan korvauksen ja mahdolliset ansionmenetyskorvaukset.

Liikennevakuutuksesta voidaan korvata ammatillista kuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoituksena on mahdollistaa paluu entisiin töihin tai siirtyminen uusiin työtehtäviin. Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta.

Jos olet palkansaaja

Tarvitsemme työnantajan selvityksen työsuhteesta ja palkoista (pdf) sekä lääkärinlausunnon. Työnantajasi voi lähettää lomakkeen meille suojatun sähköpostin välityksellä: https://secure.lahitapiola.fi/lhk(at)lahitapiola.fi. Jos työnantajasi maksaa sinulle täyden sairausajanpalkan, voi se hakea sinulle maksetun sairausajanpalkan määrää korvattavaksi liikennevakuutuksesta. Selvityksestä pitää käydä ilmi seuraavat asiat:

 • maksaako työnantaja sairausajanpalkan työkyvyttömyysajalta

 • maksetun sairausajanpalkanmäärä työkyvyttömyysajalta

 • palkan peruste (tunti-/kuukausipalkka + mahdolliset veronalaiset palkanlisät)

 • jos työnantaja ei maksa palkkaa, tarvitsemme tarkat selvityksellä pyydetyt tiedot.

Jos saat työttömyysetuutta

Toimita meille tieto, mistä olet saanut työttömyyskorvausta esim. työttömyyskassa tai Kela. Tarvitsemme työkyvyttömyyden käsittelyä varten myös lääkärinlausunnon.

Jos olet yrittäjä

Yrittäjän ansionmenetyskorvausta liikennevakuutuksesta arvioitaessa kiinnitetään huomiota yritysmuotoon, yrittäjän toiminnan laatuun ja laajuuteen, yrittäjän henkilökohtaiseen työpanokseen yrityksessä sekä mahdollisiin sijaisille maksettuihin palkkoihin. Ansionmenetyskorvaus perustuu todelliseen ansiotulonmenetykseen ja korvaus suoritetaan ajalta, jolloin olet ollut lääkäriasiakirjojen mukaan työkyvytön liikennevahinkovammojesi takia.

Jos toimit yrittäjänä, tarvitsemme yrittäjän ansioselvityspyyntölomakkeen (pdf) täytettynä. Voit lähettää lomakkeen sekä siinä pyydetyt mahdolliset lisäselvityksen meille suojatun sähköpostin välityksellä: https://secure.lahitapiola.fi/lhk(at)lahitapiola.fi

Jos olet maanviljelijä

Ilmoita meille, oletko päätoiminen maanviljelijä. Ansionmenetyskorvaus määräytyy MyEl-tulosi mukaan. Saamme tiedon suoraan Melasta. Jos olet palkannut sairauslomasi ajaksi lomittajan, toimita meille palkkakuitti lomittajalle maksetusta palkasta.

Vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajalla, omistajalla tai vakuutuksenottajalla ei ole oikeutta korvaukseen esinevahingoista oman ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Korvaamme kuitenkin vammojen vuoksi hoitohenkilökunnan päältä leikkaamat vaatteet, vahinkohetkellä päässä olleet silmälasit, kuulokojeet sekä proteesit. Syyllisen ajoneuvon matkustaja voi hakea korvausta esinevahingoista meiltä. Muista esinevahingoista voit hakea korvausta omasta kotivakuutuksesta.

Vahinkoon syyttömän ajoneuvon kuljettaja, matkustaja, pyöräilijä, jalankulkija tai liikennevahinkoon muu osallinen voivat hakea korvausta liikennevahingossa rikkoutuneesta omaisuudesta. Ilmoita rikkoutuneen omaisuuden ostoaika- ja hinta. Jos rikkoutunut omaisuus on korjattavissa, toimita kuitit korjauskuluista tai korjauskustannusarvio.