Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Asiointi eri tilanteissa

Oletko muuttamassa? Tee osoitteenmuutos verkkopalvelussamme, jotta tietosi pysyvät ajan tasalla.

  1. Kirjaudu verkkopalveluun
    Osoitteenmuutoksen tekeminen onnistuu parhaiten, kun kirjaudut sisään verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  2. Päivitä yhteystietosi
    Valitse verkkopalvelun etusivun yläosasta Omat tiedot.

Kirjaudu sisään

Valtakirjat

Verkkopalvelussamme voit antaa toiselle henkilölle valtakirjan vapaaehtoisten vakuutustesi vakuutusasioiden tai vakuutus- ja korvausasioiden hoitoon. Valtakirjan voi myös tarvittaessa peruuttaa.

Kirjaudu verkkopalveluun tai hoida valtakirja-asia lähimmässä toimistossa.


Vakuutustodistukset

Henkilöasiakkaana saat vakuutustodistukset helpoiten kirjautumalla verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi. Verkkopalvelussa lähetä viesti ja kerro, mihin tarkoitukseen tarvitset todistusta. Vakuutustodistuksen saat myös asioimalla toimistossamme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Yritysasiakkaana vakuutustodistukset tulostat itse Yritysasiakkaan verkkopalvelusta. Kirjaudu Yritysasiakkaan verkkopalveluun.


Green card eli vihreä kortti

Green Cardin eli todistuksen liikennevakuutuksesta saat tilaamalla sen kirjautumalla verkkopalveluumme omilla pankkitunnuksillasi. Lähetä viesti, jossa kerrot tarvitsevasi green cardia. Saat green cardin myös asioimalla toimistossamme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Tarvitsetko maksuaikaa?

Voit saada maksuaikaa jopa 4 viikkoa, kun teet pyynnön ennen eräpäivää ja maksuasiasi ovat kunnossa.

Kirjaudu sisään


Näin vastaanotat vakuutuslaskusi kätevästi

Vakuutuslaskujen vastaanottamiselle on eri vaihtoehtoja. Voit maksaa vakuutuslaskusi e-laskuna, suoramaksupalvelulla tai verkkopalvelussamme. Lue lisää vakuutuslaskujen vastaanottamisesta.

Vakuutuslaskut verkkopankkiin

Kun haluat vakuutuslaskusi e-laskuna, sinun täytyy vain valita laskuttajat verkkopankissasi. Pankki välittää tiedon LähiTapiolaan.
Sinulla voi olla LähiTapiolassa useita eri laskuttajia. Valitse valtuuttajiksi kaikki ne yhtiöt, joilta saat vakuutusmaksuja:

  • LähiTapiola + alueyhtiön nimi - tämä koskee useimpia vahinkovakuutuksia.
  • LähiTapiola-ryhmä - tämä koskee mm. useimpia henkivakuutuksia ja monia aikanaan Tapiolasta hankittuja vakuutuksia.

Vinkki! Kirjoita laskuttajan hakukenttään "LähiTapiola", niin saat listauksen kaikista LähiTapiolan 21 laskuttajasta.


Yritysasiakkaan laskuasiat

Hoidatko yrityksen vakuutuslaskuja tai oletko tuottanut palveluja LähiTapiolalle? Siirry yritysosioon tästä.

Läheisen kuolemaan liittyy paljon paperitöitä. Olemme koonneet ohjeita sinulle, joka hoidat kuolinpesän käytännön asioita. Näillä ohjeilla vakuutus- ja sijoitusasiat hoituvat oikein ja mahdollisimman vaivattomasti.

Siirry tästä kuolinpesän hoitajan ohjeisiin.

LähiTapiola selvittää vakuutushakemuksen käsittelyn yhteydessä vakuutuksen hakijan luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Rekisterissä oleva maksuhäiriömerkintä voi olla esteenä vakuutuksen myöntämiselle. Lisätietoa maksuhäiriömerkinnästä saat Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta. Siirry Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuille.