Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo22.2.2024

Tukea jo 50:lle harrastustoimijalle 15 eri paikkakunnalle

Olemme olleet pitkään ja monipuolisesti maakunnan lasten ja nuorten kumppanina sekä mahdollistamassa jo viidenkymmenen urheiluseuran, joukkueen tai muun harrastustoiminnan tukemista. Tätä työtä haluamme jatkaa ja kasvatamme panostamme entisestään lasten ja nuorten tueksi.

- Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa, liikkua ja kokea yhdenvertaisuutta. Säännöllinen harrastus lapsuudessa kehittää vuorovaikutustaitoja, itsetuntoa sekä edistää terveyttä pitkälle aikuisuuteen.

Tästä syystä ohjaamme tukemme paikallisiin kohteisiin seuroille, yhteisöille ja järjestöille, jotka tekevät kanssamme töitä turvallisemman, pitkäjänteisemmän ja mukavamman harrastustoiminnan puolesta, kertoo LähiTapiola Savon markkinointipäällikkö Kaisa Kajan.

Yhdessä tekeminen vaikkapa liikunnan, teatterin, kuvataiteen muodossa rakentaa niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia. Samalla ne luovat tärkeitä sosiaalisia suhteita ja jopa tulevia työelämätaitoja.

Parhaimmillaan tuen avulla pystytään vaikuttamaan toiminnan aktiiviseen kehittämiseen. Harrastustoiminnan tukeminen on osa vastuullisuustyöstämme, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja tukea yhteiskuntaa, kertaa Kajan.

Yhdessä voimme rakentaa hyvinvointia

Harrastustoiminnan tukea käytetään usein esim. mahdollistamaan tilavuokria, retkiä, tarjotaan ravintoneuvontaa, käytetään erilaisiin seuran projekteihin tai työllistetään nuoria vaikkapa kerhotoiminnan vetäjinä ja koulutetaan heitä.

Tukea voi hakea kahdesti vuodessa ja valinnassa painotetaan harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa sekä lasten kasvun, terveyden ja hyvinvoinnin tukemista.

- Uskomme, että elämän alun turvaaminen antaa oikean suunnan ja avaimet koko elämän mittaiseen hyvinvointiin. Ja näemme, että hakijoiden toimiminen esim. liikunnan, kulttuurin tai yhteiskuntavastuun saralla tukevat maakuntamme elinvoimaisuuttakin ja tuovat elämänturvaa eri osa-alueille, Kajan tiivistää.

Tutustu Nuori Savo tukeen tästä.