Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola työnantajana

Suurena suomalaisena yhtiöryhmänä LähiTapiola tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille ja osaajille. Meitä LähiTapiolassa työskenteleviä elämänturvaajia on noin 3 800. LähiTapiola-ryhmä muodostuu 19 alueellisesta keskinäisestä vakuutusyhtiöstä ja 9 valtakunnallisesta yhtiöstä.

Autamme asiakkaitamme turvamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa

Menestymisemme elämänturvayhtiönä perustuu hyvinvoiviin ja osaaviin elämänturvaajiin ja korkea henkilöstökokemuksemme mahdollistaa erinomaisen elämänturvan tuottamisen omistaja-asiakkaillemme. Olisitko sinä uusi elämänturvaaja ja kollegamme?

Autamme asiakkaitamme turvamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa. Tuotteemme ja palvelumme kattavat niin vakuuttamisen kuin sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Vakuutamme yli 900 000 kotia ja 1 800 000 ajoneuvoa sekä hoidamme yli 170 000 yrityksen, yrittäjän ja yhteisön vakuutusasioita. Lähes 80 % viljelijöistä käyttää palveluitamme. Sijoittamisen palvelumme ovat menestyneet erinomaisesti puolueettomissa vertailuissa ja olemme Pohjoismaiden paras varainhoitaja.

Asiakkaidemme omistama elämänturvayhtiö – vaikutamme vastuullisesti kaikkialla Suomessa

Vaikuttavia elämänturvatekoja – kaikkialla Suomessa

  • Vuonna 2023 LähiTapiolan yhtiöt tukivat erilaisia yhteisöjä 3,2 miljoonalla eurolla. Yhteensä 459 000 euroa lahjoitimme mielen hyvinvointia tukeviin hankkeisiin. Arjen turvallisuutta parantavia hankkeita tuimme 445 000 eurolla.

  • LähiTapiola mahdollistaa Keskuskauppakamarin toteuttaman ilmasto-ohjelman, joka tukee 200 suomalaisenpk-yrityksen ilmasto-osaamista. Tuemme Ilmatieteen laitoksen tutkimushanketta, joka tuottaa alueellista tietoa sään ääri-ilmiöiden vaikutuksista.

  • LähiTapiola on kouluttanut turvataitoja yhteensä 150 000 sankarille vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2024 opetamme jälleen 8 000 viidesluokkalaiselle elvytystaitoja yhteistyössä Punainen Risti Ensiavun kanssa.

  • Innostamme lapsia ja nuoria liikkumaan yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa. Nostamme esiin vastuullisen jalkapalloharrastamisen merkitystä Harrastamisen seurateot -konseptillamme, jossa palkitaan jalkapalloseuroja vuoden aikana ympäri Suomen eri kategorioissa. Helmari-legenda Essi Sainio toimii vuoden 2024 Harrastamisen seuratekojen päätuomarina.

  • Vuonna 2023 saavutimme upeasti Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen suurten yritysten sarjassa – jo viidettä vuotta peräkkäin. Suomen innostavimmat yritykset–tunnustuksen saavuttavat vuosittain vain parhaisiin henkilöstötutkimuksen tuloksiin yltäneet suomalaisorganisaatiot.

Henkilöstön hyvinvointi on menestyksemme kivijalka

Haluamme työskennellä asiakkaidemme elämänturvan edistäjänä ja erinomaisen asiakaskokemuksen mahdollistajina. Onnistumisemme ratkaisee henkilöstömme hyvinvointi, ammattitaito ja sitoutuneisuus. Annamme työntekijöille mahdollisuuden vaikuttaa työn ja toimintatapojen kehittämiseen ja sisältöön. Luotamme toisiimme ja teemme rohkeasti päätöksiä.

LähiTapiolalla on omat Johtamislupaukset – meillä johdetaan Arvostavasti, Aktiivisesti ja Tavoitteellisesti. Johtamislupaukset koskettavat meillä kaikkia elämänturvaajia – henkilöstölle ne kuvaavat, millaista johtamista meidän kaikkien on lupa odottaa saavamme esihenkilöiltä. Hyvä johtaminen edistää työyhteisömme hyvinvointia ja lisää työn vetovoimaa ja näin rakennamme johtamislupauksilla entistä parempaa henkilöstökokemusta.

Meillä on mahdollista tehdä etätöitä ja työskennellä monipaikkaisesti suuressa osassa rooleista.

Rakennamme yhdessä innostavaa elämänturvakulttuuria - hyväntahtoisesti, intohimoisesti ja rohkeasti. Huomioimme, arvostamme ja palkitsemme tasa-arvoisesti. Teemme yhteistyötä ja tuemme toisiamme työyhteisössä: välitämme, osoitamme empatiaa ja rakennamme psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä. Yhdessä koko henkilöstön voimin tehdyissä lupauksissa lupaamme asiakaspalvelijana, työyhteisön jäsenenä, johdettavana ja itsellemme – kannan vastuun, kehitän, kunnioitan ja uskallan. Haluamme edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme.

Rakennamme jatkuvaa oppimista tukevan työympäristön, luomme edellytykset jatkuvalle oppimiselle ja oman potentiaalin hyödyntämiselle. Kasvamme ja kehitymme sekä omassa roolissamme että uusissa ja muuttuvissa työtehtävissä.

Ennakoimme työtehtävien muutoksia ja kehitämme osaamista tavoitteellisesti, ketterästi oppien. Korkeatasoinen asiantuntijapalvelu edellyttää osaamisen jatkuvaa päivittämistä ja ketterää oppimista. Teemme henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat ja mahdollistamme urapolkuja, joilla luomme edellytyksiä vaativampien tehtävien hoitoon. Seuraamme osaamisen kehittämisen riittävyyttä sekä ryhmä- että yhtiötasolla. HR-prosessit ja palkitseminen tukevat strategisia tavoitteitamme.

LähiTapiola-ryhmässä haluamme varmistua siitä, että saat mahdollisimman hyvää hoitoa, jos sairastut ja tarvitset lääkärin apua. Työterveyshuoltoa on täydennetty sairauskulu- ja vapaa-ajantapaturmavakuutuksilla. Haluamme tukea henkilökuntamme ennakoivasti edistämällä inhimillistä ja välittävää kulttuuria. Voit myös esimerkiksi parantaa omia uni- ravinto tai liikuntatottumuksiasi tarjoamillamme valmennuksilla.

Elämänturvayhtiön menestyksen kivijalka on hyvinvoiva henkilöstö. Tavoitteellisen ja suunnitelmallisen työkykyjohtamisen kautta luomme elämänturvaajillemme mahdollisuutta ylläpitää ja edistää terveyttä ja hyvinvointia työssä ja vapaa-ajalla ja tehdä siten työnsä hyvin.

Tuemme henkilöstömme palautumista ja työn- ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Meiltä löytyy mm. Liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hyvinvointietuja sekä kerho- ja harrastustoimintaa, kumppanuusetuja ja tietysti vakuutusmaksualennuksia.

Mielestämme elämä on kokonaisuus ja työn sekä vapaa-ajan tasapainottaminen on meille tärkeää. LähiTapiolassa on mahdollisuus joustavaan työskentelyyn ja huomioimme elämänturvaajiemme erilaiset elämäntilanteet ja työkyvyn vaihtelun.