<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu 12.12.2023

Lapsikuoron leirihaave todeksi LähiLahjoituksella – ”Äänimäärä oli ihana yllätys”

Espoolaisen CandoMini-kuoron kymmenvuotisjuhlavuosi huipentuu riemukkaasti, kun kuorolaiset saavat odotetun irtioton arjesta. LähiTapiola Pääkaupunkiseudun lahjoitus mahdollistaa tärkeän harjoitusleirin.

Espoolainen CandoMini-lapsikuoro on yksi sadasta pääkaupunkiseudun lasten ja nuorten harrasteryhmästä, joille LähiTapiola Pääkaupunkiseutu lahjoittaa 1 000 euron LähiLahjoituksen.

“Yhdistyksenä rahamme menevät perustoimintaan, kuten kuoroharjoituksiin. Ylimääräinen tuki tulee tarpeeseen. Pystymme järjestämään kovasti odotetun, yli yön kestävän harjoitusleirin. Oli ihana yllätys, että niin monet kuuntelijamme ja tukijoukkomme äänestivät meitä LähiLahjoituksen saajaksi”, kuoronjohtaja Anna Sandström sanoo.

Kuorossa on hieman alle 20 laulajaa, iältään 11–16-vuotiaita. Candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu.

Leirillä kuorolaiset keskittyvät täysillä musiikkiin ja rentoon yhdessäoloon.

“Kuoro ottaa megaharppauksen, kun lapsilla on leirillä aikaa tutustua paremmin toisiinsa. Parhaimmillaan positiivinen yhteishenki ja luottamus ryhmään vahvistavat kuoron sointia ja kuuluvat laulun kauneudessa.”

”Meillä on samanlainen unelma”

14-vuotiaat Saaga Toljamo ja Silja Kukko sekä Anna-Sophie Heikkonen , 15, odottavat leiriä innoissaan. Kuoroon on tullut vuoden aikana uusia laulajia, joihin he haluavat tutustua paremmin.

“Kuoroharrastuksessa parasta on kohdata ihania ihmisiä, joilla on samankaltainen unelma. Leireillä rakastan sitä, kuinka pääsemme ryhmäytymään. Sen jälkeen on helpompi laulaa yhdessä”, Heikkonen sanoo.

Toljamolle ja Kukolle harrastuksen suola ovat onnistuneet konsertit, joissa harjoittelu palkitaan.

“On hienoa, kun monesta äänestä muodostuu yksi kokonaisuus. Vastuuta ei tarvitse kantaa yksin, vaan lavalla pystyy tukeutumaan stemmakavereihin.”

Anna Sandström rohkaisee kuorolaulusta kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan. Jokaisella on lauluääni. Se on ilmainen instrumentti.

“Kuoroharrastus kehittää ilmaisutaitoa, pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Taidot ovat hyödyksi myöhemmässä elämässä. On tärkeää, että nuoriso laulaa ja ylläpitää suomalaista lauluperintöä.”

Kuorokilpailuissa menestynyt CandoMini harjoittelee Espoossa Olarin ruotsinkielisen kirkon tiloissa. “Kuoro on turvallinen paikka etsiä omaan ääntään ja ilmaisuaan, omaa taiteilijuuttaan”, kuoronjohtaja Anna Sandström sanoo. Saaga Toljamo (vas.), Silva Kukko (takana kesk.) ja Anna-Sophie Heikkonen (takana oik.) odottavat innolla tulevaa harjoitusleiriä.

Hakemuksia ennätysmäärä – tuplasimme tukisumman! Jaamme 100 000 euroa LähiLahjoitusta

  • LähiTapiola Pääkaupunkiseudun LähiLahjoitus-tukiohjelmaan tuli 367 hakemusta. Hakemuksista 93 prosenttia liittyi liikuntaharrastuksiin, 3 prosenttia kulttuuriharrastuksiin ja loput muihin harrastuksiin.

  • Ääniä annettiin 65 252.

  • Helsingissä eniten ääniä sai meripartiolippukunta Rastipartio ry, Vantaalla Sport Club Vantaan joukkuevoimistelun Kilpa Pre Jr -joukkue ja Espoossa sekä Kauniaisissa Olarin Voimistelijoiden Team Elektronit.

  • Alun perin tukipotti oli 50 000 euroa. Avun tarve osoittautui niin suureksi, että tukisumma päätettiin nostaa 100 000 euroon.

  • Tukitonnin saa 100 harrasteporukkaa: 40 Helsingistä, 30 Espoosta ja Kauniaisista sekä 30 Vantaalta.

  • LähiLahjoitus-kampanja toteutetaan myös vuonna 2024, ja tukisumma on jälleen 100 000 euroa. Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa , niin tiedät, milloin alkaa tapahtua.