Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Luonnonilmiö vahingoitti rakennusta

Jos luonnonilmiö - esim. myrsky, rankkasade, raekuuro - vaurioitti rakennuksia tai muuta omaisuutta, on rakennuksen suojaaminen ja vahinkopaikan raivaaminen aloitettava mahdollisimman pian.

Toimi näin

  1. 1. Aloita raivaaminen ja estä lisävahingot

    Aloita rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden puiden raivaaminen mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Huolehdi omasta turvallisuudestasi - pyydä tarvittaessa apua puun raivauksen ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta. Valokuvaa rakennuksen ja piha-alueen vahingot ennen raivaustöitä.

    Jos vesikatteeseen on tullut vaurioita, suojaa katto pressulla. Näin sade- tai sulamisvesi ei pääse sisään. Käytä turvavälineitä, esim. turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita.

    Jos sähköt ovat poikki, pidä pakastin suljettuna. Elintarvikkeet säilyvät tällöin useita tunteja vahingoittumattomina.

  2. 2. Ilmoita vahingosta

    Ota mahdollisuuksien mukaan kuvia rakennuksen ja piha-alueen vahingoista jo ennen raivaustöitä ja ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahingot ennen korjauksen aloittamista.

    Avaa lomake
  3. 3. Odota yhteydenottoamme

    Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksesi, olemme sinuun yhteydessä sopiaksemme jatkotoimenpiteistä. Tarvittaessa tilaamme ja maksamme vahinkokartoituksen.

  4. 4. Pyydä urakoitsijoilta tarvittavat asiakirjat

    Pyydä urakoitsijoilta korjaustarjoukset sekä verovelka- ja työeläkemaksutodistukset ja toimita ne meille hyväksyttäväksi. Jos haluat, voit jättää tarjousten pyytämisen meidän hoidettavaksemme, jolloin huolehdimme myös todistusten pyytämisestä. Työn tilaajana valvot korjaustyön etenemistä ja laatua.