Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Hevos­vakuutus

Hevosvakuutuksella vakuutat kallisarvoisen hevosesi, olipa se sitten ratsu tai ravuri, kilpa- tai harrastehevonen. Voit vakuuttaa myös aasin tai muulin, mikäli sellainen asustaa maatilallasi. Voit valita vakuutusturvista juuri sinun hevosellesi sopivat vaihtoehdot. Käytössäsi on myös kiitetty suorakorvauspalvelumme.

Vakuutusturvan valinta yksilöllisesti oman tilanteesi mukaan.

Vakuutus korvaa sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneet kulut.

Käytössäsi on suorakorvauspalvelu, eli maksat hoitokuluista vain omavastuun.

Kerryttää S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

Mitä hevosvakuutus kattaa

Voit valita alla olevista vaihtoehdoista vakuutusturvan, joka sopii juuri sinun hevosellesi.

Hevosen henkivakuutus

Henkivakuutus korvaa ilman omavastuuta, kun hevosesi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden takia tai välittömästi tapaturman yhteydessä, tai hevosesi katoaa Suomessa. Henkivakuutus päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana hevonen täyttää 24 vuotta.

Hevosen suppea eläinlääkärikuluvakuutus

Hevosen Suppea eläinlääkärikuluvakuutus korvaa ainoastaan akuutit ähkyhoidot ja ähkyleikkauksen sekä ruokatorven tukkeuman, tapaturman aiheuttaman luunmurtuman ja haavavamman tutkimus- ja hoitokuluja. Korvauksesta vähennetään omavastuu. Vakuutuksen voit pitää voimassa eläimen koko eliniän.

Hevosen laaja eläinlääkärikuluvakuutus

Laaja eläinlääkärikuluvakuutus korvaa vakuutuksen voimassaolon aikana alkaneita sairauksia ja sattuneita tapaturmia. Korvauksesta vähennetään omavastuu. Vakuutuksen voit pitää voimassa eläimen koko eliniän.

Hevosen vastuuvakuutus

Hevosen vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, jotka hevonen on aiheuttanut ulkopuoliselle. Korvausta voidaan maksaa, vaikka et olisi vahingosta lain mukaan korvausvastuussa. Korvauksesta vähennetään omavastuu. Vakuutuksen voit pitää voimassa eläimen koko eliniän.

Usein kysyttyä

Hevosvakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa hevosen rotu, ikä, asuinpaikkakuntasi sekä vakuutukseen valitut vakuutusturvat.

Hevosvakuutus koostuu erilaisista osista, jotka voit valita oman tilanteesi mukaan. Voit valita Henkivakuutuksen ja joko Laajan tai Suppean eläinlääkärikuluvakuutuksen sekä Hevosen vastuuvakuutuksen.

Hevosvakuutus ei korvaa esim.

  • tuki- ja liikuntaelinten sairautta tai vammaa, joka aiheuttaa ontumaa tai muuta liikuntahäiriötä

  • sairautta tai vammaa jänteissä, nivelissä, nivelsiteissä tai muissa siderakenteissa

  • pitkittynyttä tai kroonista hengitystiesairautta.

Voit saada hevosvakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa hevosen koko eliniän. Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana hevonen täyttää 24 vuotta.

Suppea eläinlääkärikuuvakuutus korvaa akuutin ähkyn hoidon ja ähkyleikkauksen. Laaja eläinlääkärikuluvakuutus korvaa akuuttihoitojen lisäksi erilaisia suolisto-oireiden tutkimuksia- ja hoitoja suppeaa vakuutusta laajemmin.

Jos eläinlääkäri kävi hoitamassa hevosta kotitallilla ja maksoit laskun itse, voit hakea korvausta verkkopalvelussamme.

Jos sairaus tai vamma vaatii käyntiä eläinklinikalla, varaa aika LähiTapiolan yhteistyöklinikalle (pdf) , jossa on käytössä suorakorvauspalvelu. Tällöin maksat korvattavista hoitokuluista itse vain omavastuuosuuden, lopusta klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolaa.

Jos olet käynyt eläinklinikalla suorakorvauspalveluajan ulkopuolella ja maksanut laskun itse tai hakenut apteekista lääkkeitä, voit hakea korvausta verkkopalvelussamme.

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Lisäksi tarvitaan Hevoseläinlääkärin lausunto (pdf) silloin, kun haet hevoselle henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on yli 8 000 €. Hevoseläinlääkärin lausunto tarvitaan myös, kun haet hevoselle laajaa eläinlääkärikuluvakuutusta ja hevonen on täyttänyt 1 vuoden.

Kauppakirjan kopio tarvitaan silloin, kun haet hevosen henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on 10 000 € tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Henki- ja eläinlääkärikuluvakuutukset ovat voimassa Pohjoismaissa. Lisäksi tilapäisesti muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä korkeintaan yhden vuoden.

Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan. Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi. Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely. Eläinlääkärin lausuntojen ja laskujen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.