Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Yrittäjien tapaturma­vakuutus

Kotona ja vapaa-ajalla sattuu paljon hoitoa vaativia tapaturmia; varmista, että saat parhaan hoidon heti, jotta paraneminen voi alkaa. Jos harjoitat maatilallasi maatalouden lisäksi elinkeinoverolain alaista yritystoimintaa ja sinulla on YEL-vakuutus, voit ottaa myös Yrittäjien tapaturmavakuutuksen.

Korvauspiiriltään laajin vapaaehtoinen vakuutus.

Vakuutus kattaa työ- ja vapaa-aikana sattuneet tapaturmat.

Voit hakeutua hoitoon yksityiselle lääkärille tai julkiseen hoitolaitokseen.

Vakuutusmaksu on verovähennyskelpoinen yrittäjän verotuksessa.

Mitä yrittäjien tapaturmavakuutus kattaa

Tapaturmavakuutus antaa turvaa tapaturmien varalle. Jos vahinko sattuu, korvaamme tapaturmasta aiheutuvia lääkärikäyntejä, lääkkeitä, tutkimuksia ja leikkauksia sekä fysioterapiaa. Tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja sinut hoidetaan kuntoon.

Usein kysyttyä

  • Vakuutuksesta maksetaan tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, joita ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimus- ja hoitokulut, leikkaukset ja lääkkeet.

  • Tapaturmavakuutus korvaa myös tapaturman aiheuttamat hammasvammat.

  • Tyypillisiä tapaturmavakuutuksen käyttötilanteita ovat erilaiset liukastumisista, kaatumisista tai muun äkillisistä tapahtumista aiheutuneet murtumat, venähdykset ja haavat.

Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Vakuutus korvaa kuitenkin vain tapaturmia. Sairaustapauksia varten on otettava matkavakuutus.

Vakuutuksella voidaan vakuuttaa yrittäjä, jolla on voimassa oleva yrittäjien eläkevakuutus (YEL). Alle 18-vuotias yrittäjä voidaan vakuuttaa sovitulla vuosityöansiolla, jos hän täyttää yrittäjän eläkelain säädetyt edellytykset. 68 vuotta täyttänyt yrittäjä voi hakemuksesta jatkaa jo voimassa ollut ollutta vakuutustaan sovitulla vuosityöansiolla. Muissa tapauksissa vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on aina YEL-vakuutuksen voimassaolo.

Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen vakuutusehdoissa mainittuja riskialttiita lajeja. Jos lisäksi kokeilet riskialtista lajia kertaluontoisesti esimerkiksi matkalla, tarvitset urheiluvakuutuksen.

Talkoovakuutus on tarkoitettu lyhytaikaista ja perinteistä talkootyötä varten. Talkoovakuutuksella turvaat talkooväkesi tapaturmien varalta. Vakuutus on tarkoitettu lyhytaikaista ja perinteistä talkootyötä varten, esim. rakennus-, korjaus- ja maalaustyöhön.

Voit saada tapaturmavakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin Bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Tapaturmavakuutuksen hintaan vaikuttavat mm. vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat ja niiden laajuus sekä vakuutusmäärä.