Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matka­vakuutus

Elämä ei saisi olla pelkkää työntekoa maatilan omistajallekaan, joskus on vain lähdettävä reissuun. Pakkaa matkalle mukaan aina myös matkavakuutus, jolla turvaat itsellesi ja matkatavaroillesi aiheutuneita vahinkoja. Jatkuva matkavakuutus on usein edullisin vaihtoehto – eikä koskaan unohdu matkasta.

Vakuutus on voimassa ulkomailla ja Suomessa, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kodistasi.

Saat suomenkielistä apua 24/7, jos sairastut tai loukkaannut matkan aikana.

Korvaa matkalta myöhästymisen, matkan keskeytymisen tai matkan peruuntumisen.

Vakuutus kattaa mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset.

Mitä matkavakuutus kattaa

Matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta, jotka voit valita yhdessä tai erikseen. Kattavaa matkustajavakuutusta on mahdollista täydentää lisäturvalla urheilumatkoja varten. Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat omat lapset ja lapsenlapset.

Jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus

Jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa, on jatkuva matkavakuutus sinulle edullisempi vaihtoehto. Jatkuva matkavakuutus on myös huolettomin vaihtoehto, sillä vakuutuksesi on voimassa vuoden ympäri kaikkialla maailmassa, myös Suomessa.

Matkakohtainen vakuutus saattaa olla sinulle edullisin vaihtoehto, jos matkustat enintään kerran vuodessa tai harvemmin. Kun ostat vakuutuksen, ilmoita matkasi lähtö- ja paluupäivä.

Matkavakuutustodistus

Voit ladata itsellesi matkustajavakuutustodistuksen verkkopalvelussamme, ja voit tallentaa sen itsellesi tai tulostaa mukaan matkalle. Verkkopalvelussa voit myös pyytää matkavakuutustodistuksen viisumia varten.

Lataa vakuutustodistus

Usein kysyttyä

Matkavakuutus korvaa matkalla sattuneet yllättävät sairastumiset ja tapaturmat, pakottavasta syystä johtuvan matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen sekä jos pakottavasta syystä joudut palaamaan matkalta kesken kotiin. Matkatavaravakuutus korvaa esim. tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita.

Jos lapsi matkustaa yksin, on hänelle otettava oma matkustajavakuutus. Muutoin matkustajavakuutuksessa ovat vakuutettuna mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat omat lapset, puolison lapset, lapsenlapset sekä samassa taloudessa vakinaisesti asuvat muut kuin omat lapset.

Jos sinulla on LähiTapiolan kotivakuutus, se kattaa vakuutuksenottajan ja tämän kanssa samassa taloudessa asuvien henkilöiden matkatavarat, jolloin erillistä matkatavaravakuutusta ei tarvita. Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.  Matkatavaroiden myöhästyessä korvaamme välttämättömyystarvikkeiden hankinnasta aiheutuneita kuluja.

Matkustajavakuutus on aina ilman omavastuuta. Matkatavaravakuutuksen ja kotivakuutuksen yhteyteen otettavan ulkomaan matkojen matkatavaraturvan voit valita ilman omavastuuta.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa.