Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Moottori­pyörä­vakuutus

Moottoripyörävakuutus eli kasko ja liikennevakuutus yhdessä tuo turvaa maatilan omistajan moottoripyöräilyyn. Kaskovakuutus korvaa oman moottoripyörän kolari- tai varkausvahinkoja. Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot ja muiden osapuolten omaisuuden, jos aiheutat vahingon liikenteessä.

Vakuutus mukautuu ajokautesi pituuden mukaan.

Kaskovakuutus tarpeesi mukaan.

Edullisemmat vakuutusmaksut keskittämällä.

S-ryhmän Bonusta moottoripyörävakuutuksesta ainoana Suomessa.

Mitä moottori­pyörä­vakuutus kattaa

Kaskovakuutus Laaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Palovakuutus korvaa irti päässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot. .

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike, tai jos ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Liikennevakuutus

  • Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa vastapuolen ajoneuvolle aiheutetut omaisuusvahingot.

  • Liikennevakuutuksesta korvataan oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja käyttöesineet.

  • Henkilövahingoissa korvataan muun muassa sairaanhoitokulut, ansiomenetykset ja hautauskustannukset.

Usein kysyttyä

Halvin moottoripyörävakuutus ei välttämättä ole kannattavin vaihtoehto. LähiTapiola tarjoaa moottoripyörää varten Laajan kaskon ja Osakaskon, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan vakuutuksen. Moottoripyörälle aiheutuneita vahinkoja varten on hyvä olla kaskovakuutus liikennevakuutuksen lisäksi.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos ostat ajoneuvon joltain muulta kuin rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi. Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta korotettua vakuutusmaksua.

Voit ostaa moottoripyörävakuutuksen verkkosivuiltamme. Hoidamme vakuutuksen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoituksen Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Moottoripyörävakuutuksen hinta muodostuu monesta tekijästä, kuten bonuksista, ajokauden pituudesta, omavastuun suuruudesta, moottoripyörän ominaisuuksista, iästäsi, paikkakunnastasi ja keskittämiseduista. Myöskin vakuutuksen laajuus vaikuttaa hintaan. Verkkosivuillamme voit arvioida ja laskea, minkälainen vakuutus voisi sopia sinun tarpeisiisi.

LähiTapiolan moottoripyörävakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Kaskovakuutus korvaa omalle moottoripyörälle aiheutuneet vahingot, kuten kolari- tai varkausvahinkoja. Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot ja muiden osapuolten omaisuuden, jos aiheutat vahingon liikenteessä.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 70 %. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi moottoripyörien historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää ajoneuvo toiselle.

Kyllä voidaan. Tällöin bonuksien laskennassa huomioidaan samassa taloudessa asuvan puolisosi, avopuolisosi tai kanssasi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvan henkilön moottoripyörillä kerrytetty vakuutus- ja vahinkohistoria. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille, myös moottoripyörille.