Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mitä tapaturmavakuutus korvaa

Tapaturmavakuutus varmistaa nopean hoitoon pääsyn, kun loukkaat itsesi yllättäen.

Tapaturman hoitokulut

Turvasta korvataan tapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja ilman omavastuuta. Turva on voimassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet tai sairaalan hoitopäivämaksut.

Lisäturvat ja niiden korvaukset

Laajennetulla tapaturmaturvalla voit täydentää Tapaturman hoitoturvaa tai jatkuvasti voimassa olevaa Urheiluturvaa kattamaan tapaturman, äkillisen liikkeen tai kuormittavan voimanponnistuksen yhteydessä aiheutuneen lihaksen tai jänteen venähdysvamman ja ehdoissa kerrottujen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja.

Turvasta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Tämä erillinen lisäturva korvaa urheilutapaturmien hoitokuluja, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen ehdoissa mainittuja vaarallisia lajeja tai toimintoja. Saatavilla LähiTapiolan toimistoilta.

Turvasta maksetaan korvaus tapaturman vakuutetulle aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta. Haitan määrityksessä käytetään sosiaali- ja terveysministeriön haittaluokitusta.

Päivärahaa maksetaan tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden vuoksi lääkärin määräämältä työkyvyttömyysajalta. Päivärahaa voi saada vuoden ajan tapaturman sattumisesta.

Sairauden hoitokuluina korvataan turvan voimassa  ollessa syntyneitä Suomessa annetun hoidon ja tutkimuksen kuluja. Esimerkiksi lääkärin määräämiä tutkimuksia, hoitoja ja lääkkeitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja.