Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mitä lapsivakuutus korvaa

Lapsivakuus korvaa lääkärin määräämiä tutkimuksia, hoitoja ja lääkkeitä, kun lapsesi sairastuu tai loukkaa itsensä. Vakuutus korvaa myös urheilussa ja harrastuksissa tapahtuneet tapaturmat aina 18-vuotiaaksi asti.

Lapsivakuutus korvaa hoitokuluja

Lapsivakuutus on lapselle otettava henkilövakuutus, jonka perustan muodostavat sairauden ja tapaturmien hoitokulut. Vakuutuksen voi ottaa jo varausvakuutuksena syntyvälle lapselle.

Sairauden hoitokuluina korvataan turvan voimassa ollessa syntyneitä Suomessa annetun hoidon ja tutkimuksen kuluja. Esimerkiksi lääkärin määräämiä tutkimuksia, hoitoja ja lääkkeitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja.

Turvasta korvataan tapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja ilman omavastuuta. Turva on voimassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet tai sairaalan hoitopäivämaksut.

Ottamalla vakuutuksen lapsellesi jo ennen syntymää varmistat, että vakuutuksen saa ilman sairauskohtaisia rajoitusehtoja. Varausvakuutus sisältää aina vähintään sairauden ja tapaturman hoitokulut.

Valinnaiset lisäturvat

Turvasta maksetaan korvaus tapaturman vakuutetulle aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta. Haitan määrityksessä käytetään sosiaali- ja terveysministeriön haittaluokitusta.

Turvasta maksetaan korvaus, jos vakuuttettu lapsi kuolee tapaturman seurauksena.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)