Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sähköpyörän vakuutus

Sähköpolkupyörä kuuluu kotivakuutuksen irtaimistovakuutukseen. Kotivakuutuksesta korvataan esim. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Vakuutuksesta korvataan esim. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Vakuutus ei kuitenkaan korvaa, jos sähköpyörä rikkoutuu käytössä.

Moottorilla varustetulle polkupyörälle on otettava liikennevakuutus.

Huomaa tämä

Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, ja avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Lisäksi avustus saa toimia vain poljettaessa. Tällaiselle sähköavusteiselle polkupyörälle ei tarvitse ottaa liikennevakuutusta ja se sisältyy koti-irtaimistovakuutukseen.

Kaikkien muiden sähköpyörien kohdalla liikennevakuuttamisvelvollisuus määräytyy kuten muissakin sähköisissä liikkumisvälineissä, eli liikennevakuutus tulee hankkia yli 25 kg painaville tai moottorin avustamana kovempaa kuin 25 km/h kulkeville laitteille. Tällaiset liikennevakuuttamisvelvolliset sähköpyörät eivät kuulu koti-irtaimistovakuutukseen. Voit tiedustella vapaaehtoista vakuutusta asiakaspalvelustamme.

Usein kysyttyä

Kotivakuutuksen irtaimistovakuutukseen kuuluvat sähköavusteiset polkupyörät, joiden teho on enintään 250W ja joiden avustus kytkeytyy pois, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Näiden polkupyörien avustus saa toimia vain poljettaessa. Vakuutuksesta korvataan esim. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Huomioitavaa on, että vakuutus ei kuitenkaan korvaa, jos laite rikkoutuu käytössä. Ei liikennevakuutettavalla sähköavusteisella polkupyörällä ulkopuoliselle henkilölle tai omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja korvataan kuljettajan kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta. Kuljettajalle itselle sattuneita vahinkoja korvataan puolestaan kuljettajan omasta tapaturmavakuutuksesta.

Sähköavusteista polkupyörää ei tarvitse liikennevakuuttaa. Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, ja avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Lisäksi avustus saa toimia vain poljettaessa. Muutoin liikennevakuutus tulee ottaa aina, jos sähköpyörän paino on yli 25 kg tai nopeus yli 25 km/h. Laitteen maksiminopeus ja paino selviävät yleensä laitteen mukana tulevista tuotemateriaaleista tai jälleenmyyjän tai valmistajan verkkosivuilta.

Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja ja ulkopuoliselle aiheutuneita omaisuusvahinkoja. Mikäli liikennevakuutusta ei ole otettu sellaiselle moottoroidulle polkupyörälle, jolle se olisi pitänyt ottaa, Liikennevakuutuskeskus perii vakuuttamattomalta ajalta vakuuttamattomuusmaksun. Liikennevakuutuskeskus käsittelee myös vakuuttamattomien ajoneuvojen aiheuttamat liikennevahingot. Korvauspiirin ulkopuolelle jää kuitenkin omistajalle tai haltijalle aiheutunut vahinko. Myöskään kuljettajalle aiheutunutta vahinkoa ei korvata, mikäli hän tiesi, ettei ajoneuvolla ollut liikennevakuutusta.

Vapaaehtoisesta tapaturmavakuutuksesta ei korvata tapaturman hoitokuluja, joista on oikeus korvaukseen jonkin lain perusteella, kuten esim. liikennevakuutus- tai lakisääteisen tapaturmavakuutuslain perusteella. Yllä on kerrottu, milloin liikennevakuutus vaaditaan. Kun liikennevakuutus on pakollinen, se korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja.

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa tapaturmasta johtuvan vamman tutkimuksen ja hoidon, kuten lääkärinpalkkioita, reseptilääkkeitä, fysioterapiaa, röntgen- tai magneettitutkimuksia ja sairaalan hoitopäivämaksuja enintään vakuutukselle sovittuun enimmäiskorvausmäärään asti tapaturmaa kohden. Tapaturmavakuutuksesta korvataan myös tapaturmasta johtunut pysyvä vammautuminen, ansionmenetys ja tapaturman aiheuttaman kuolema, mikäli turvat on valittu vakuutukseen.

Voit ostaa vakuutuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme.

Lue lisää sähköisistä liikkumisvälineistä Traficomin sivuilta. Siirry Traficomin sivuille.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta