Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mitä autovakuutus korvaa?

Autovakuutus korvaa autollesi ja sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Vertaile ja valitse, mikä kaskovakuutuksista olisi autollesi paras.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutuksella saat minimisuojan. Liikennevakuutus korvaa, jos ihmisiä loukkaantuu liikenteessä. Siitä maksetaan myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutus on määritelty laissa pakolliseksi kaikille ajoneuvoille.

Osakasko

Osakaskolla saat laajempaa turvaa kuin pelkällä liikennevakuutuksella. Osakasko korvaa eläinkolarin, tulipalon, ilkivallan ja varkauden aiheuttamia kuluja. Saat myös apua, jos autosi jää tien reunaan.

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Varkausvakuutuskorvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Peruskasko

Peruskaskoon kuuluu myös vahinkojen korvaus, jos ajoneuvo törmää tai suistuu tieltä. Peruskaskosta saat lisäksi turvaa luonnonilmiöiden varalle, esimerkiksi jos puu kaatuu auton päälle myrskyn seurauksena.

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Kuluturvan saat valinnaisena lisäturvana. Sen on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja. Sitä maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan.

Laaja kasko

Uudelle autolle kannattaa aina valita kattava vakuutus. Pysäköintiturva korvaa toisen osapuolen ajoneuvollesi aiheuttamat kolhut, vaikka tekijä jäisi tuntemattomaksi. Lasivakuutus taas korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Loistokasko

Jos valitsetLoistokaskon saat lisäksi laajan sijaisautovakuutuksen,jonka turvin saat käyttöösi sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Tilaamme sinulle hinauksen - Hätäpalvelu auttaa 24/7 Jos auto jätti tien varteen, soita meille numeroon 0800 04531. Tilaamme kaskovakuutetulle autollesi hinauksen, eikä sinun tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta.