Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutus

Osta edullinen matkavakuutus verkosta

Jatkuvalla matkavakuutuksella turvaat reissusi aina yli 50 kilometrin päässä kotoasi tai omalta vapaa-ajan asunnoltasi. Matkavakuutus korvaa sairaanhoidon kulut, jos matkallasi tapahtuu jotain odottamatonta tai matkasi peruuntuu sairastumisen takia. Matkavakuutuksella saat myös turvaa tavaroiden rikkoutumisten ja varkauksien varalle.

Osta matkavakuutus 15.5.–11.6. välisenä aikana ja voit voittaa liput Huuhkajien EM-karsintaotteluun (Suomi–San Marino, Helsingin Olympiastadion, 19.6.2023). Tutustu arvonnan sääntöihin>

Laske ja osta

Mitä matkavakuutus korvaa?


Matkustajavakuutus

Matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta, jotka voit valita yhdessä tai erikseen. Kattavaa matkustajavakuutusta on mahdollista täydentää lisäturvalla urheilumatkoja varten.

Matkasairaus

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkasairauden hoitokuluja. Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturma

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalla sattuneen tapaturman hoitokuluja. Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Matkan peruuntuminen

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa mikäli vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Matkan keskeytyminen

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Matkalta myöhästyminen

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla. Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi.

Täydennä matkustajavakuutustasi lisäturvalla

Tapaturmaisen haitan turva

Turvasta maksetaan korvaus tapaturman vakuutetulle aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta. Haitan määrityksessä käytetään sosiaali- ja terveysministeriön haittaluokitusta.

Tapaturmaisen kuoleman turva

Turvasta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Urheilumatkatapaturman hoitokulut

Halutessasi voit laajentaa matkustajavakuutusta koskemaan myös urheilumatkatapaturmia. Saatavilla LähiTapiolan toimistoilta.

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutuksen voit ottaa erikseen tai yhdessä matkustajavakuutuksen kanssa.

Matkatavarat

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Matkavastuuvakuutus

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

Matkaoikeusturvavakuutus

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus sisältyy automaattisesti määräaikaiseen matkavakuutukseen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli tarvitset matkaoikeusturvavakuutuksen jatkuvaan matkatavaravakuutukseesi.