Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotimaan matkavakuutus

Kotimaan matkailu on etenkin kesäisin suosittua ja silloin on matkavakuutuksenkin hyvä olla kunnossa. Matkavakuutuksen turvin pääset nopeasti yksityiselle lääkäriasemalle hoitoon ja saat rahat takaisin, jos matkasi peruuntuu äkillisesti esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Laske hinta matkavakuutukselle ja turvaa kotimaan matkasi.

Hyvä tietää kotimaan matkavakuutuksesta

  • Matkavakuutus on voimassa ulkomailla, mutta aina myös Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Edellä mainittujen paikkojen välillä liikuttaessa matkavakuutus ei ole voimassa. Tapaturma- ja sairauskuluvakuutus kuitenkin turvaa näissä paikoissa sattuvat vahingot.
  • Matkavakuutuksella varmistat nopean hoitoon pääsyn yksityiselle lääkäriasemalle vieraalla paikkakunnalla. Ulkopaikkakuntalaisia ei välttämättä oteta terveyskeskuksissa vastaan, ellei tilanne ole todella akuutti.
  • Matkavakuutuksella myös vakuutetun mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset ovat vakuutettuina.
  • Kotimaan matkat voivat olla arvokkaita, joten matkavakuutuksen peruuntumisturvalla varmistat, että saat tarvittaessa rahasi takaisin, jos sairastut äkillisesti etkä pääse lähtemään matkalle. Korvaamme kuluja 5000 euroon asti.
  • Jos matkustat kerran vuodessa kotimaassa tai ulkomailla, määräaikainen matkavakuutus on järkevä valinta. Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta. Useammin matkustaville jatkuva matkavakuutus on edullisin ja paras vaihtoehto.

Mitä kotimaan matkavakuutus korvaa?

  • Matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta sekä matkatavaravakuutuksesta, jotka voit valita yhdessä tai erikseen.
  • Matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa sekä kulut matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä. Huomaathan, että matkan peruuntumisturva on voimassa, kun vakuutus on otettu vähintään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.
  • Matkustajavakuutus korvaa myös tapaturmaisen haitan ja kuoleman, jos olet valinnut ne vakuutukseesi.
  • Matkatavaravakuutus korvaa mm. matkatavaroiden varkauksia ja rikkoutumisia sekä matkan aikana toiselle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa.


TerveysHelppi matkustaa mukanasi kotimaassa

Kun tapaturma tai sairaus yllättää kotimaan matkalla, voit ottaa yhteyttä TerveysHelppiin. Sairaanhoitajat ja lääkärit auttavat sinua ja saat saman tien ohjeet, kuinka toimia sekä tarvittaessa ajanvarauksen yksityiselle lääkäriasemalle. TerveysHelppi palvelee sinua joka päivä klo 7-23 verkossa ja TerveysHelppi-sovelluksessa.

Lue lisää TerveysHelpistä.

Laske ja osta

Näin kotimaan matkavakuutus esimerkiksi korvaa

Espoolainen Mika lähtee Kolille vaeltamaan. Matka sujuu mukavasti, kunnes Ukko-Kolin huippua noustessa hän nyrjäyttää nilkkansa. Nilkka turpoaa ja on niin kipeä, että Mika haluaa näyttää sitä lääkärissä ennen kotimatkaa. Mika soittaa TerveysHelppiin ja saa sieltä ohjauksen lähimmälle yksityiselle lääkäriasemalle. Mikalle korvataan matkavakuutuksesta lääkärikäynti, taksimatka lääkäriasemalle sekä lääkärin määräämät lääkkeet. Nilkan hoitoa jatketaan kotona Espoossa ja myös nämä kulut matkavakuutus korvaa kolmen vuoden ajan.

Vaasalainen äiti Maria ja tytär Linnea odottavat innoissaan kesän kylpylälomaa Naantaliin. Matkaa edeltävänä päivänä Linnea kuitenkin sairastuu kuumeeseen eivätkä he voi lähteä lomalle. Valitettavasti varausehtojen mukaan kylpylä ei voi hyvittää jo maksettua majoitusta. Onneksi kuitenkin Marian ottama matkavakuutus korvaa peruuntumiskulut ja Maria saa rahat takaisin.

Lauri rakentaa kesämökillään puuliiteriä ja sahanterä viiltää pahasti hänen etusormeaan. Lauri lähtee nopeasti lähimmälle lääkäriasemalle ja saa tikit sormeensa. Matkavakuutus ei korvaa Laurin lääkärikäyntiä, sillä vahinko sattui hänen kesämökillään. Onneksi Laurilla on tapaturmavakuutus, josta korvaukset voidaan maksaa.