Vakavan sairauden turva

LähiTapiolan vakavan sairauden turva on tukenasi, kun on aika keskittyä elämään ja vakavasta sairaudesta paranemiseen.

Vakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen voit käyttää sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Laske hinta elämäntilanteeseesi sopivalle vakuutukselle


Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-64 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina
Tupakoitko säännöllisesti?
Valitse tupakoitko, Ei tai Kyllä

Voit hankkia vakavan sairauden turvan verkosta, kun sinulle parhaiten sopii.


Turvaa vakavan sairastumisen varalle

Vakavan sairauden turvasta maksettavan kertakorvauksen voit käyttää juuri sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Se on tukenasi arjen uudelleenjärjestelyissä ja turvaamassa toimeentuloasi. Voit myös edistää toipumistasi kuntoutuksella tai mahdollistaa kevyemmän siirtymän takaisin työelämään.

Korvausmäärän suuruus valitaan aina omaan tilanteeseen sopivaksi ja se voi olla jopa 100 000 euroa. Esimerkiksi vuoden tuloja vastaava summa tuo helpotusta vaikeaan tilanteeseen. Veroton kertakorvaus maksetaan sinulle yhdessä erässä.

Vakavan sairauden turva korvaa nämä sairaudet ja toimenpiteet

 • Useimmat syövät
 • Aivokasvain
 • Sepelvaltimon ohitus avosydänleikkauksella
 • Sydänläpän korvaaminen keinoläpällä
 • Sydäninfarkti
 • Munuaisten vajaatoiminta
 • Elin- tai luuydinsiirto
 • MS-tauti
 • Aivohalvaus

Tutustu tuoteselosteeseen ja ehtoihin, josta löydät tarkat kuvaukset korvattavuudesta ja sen rajoituksista.


Voit hankkia vakavan sairauden turvan verkosta, kun sinulle parhaiten sopii. Voit vaihtoehtoisesti pyytää tarjouksen, jolloin pääset keskustelemaan vakuutuksesta tarkemmin asiantuntijan kanssa.

Pyydä tarjous


Saat käyttöösi HyvinvointiHelpin

Saat HyvinvointiHelpin käyttöösi ilman lisäkustannuksia vakuutuksen antaman taloudellisen turvan rinnalle. Elämäntavat vaikuttavat terveyteesi enemmän kuin perintö- tai ympäristötekijät. HyvinvointiHelppi auttaa sinua voimaan hyvin ja voit nauttia elämästäsi parhaana versiona itsestäsi. HyvinvointiHelppi kokoaa hyvinvointipalvelut TerveysHelppi-sovellukseen ja saat sen käyttöösi, kun hankit henkivakuutuksen, työkyvyttömyysvakuutuksen tai vakavan sairauden turvan.

 • Aktivoidu: mittaa, aseta tavoitteita - nuku hyvin, syö oikein, liiku riittävästi, huolehdi henkisestä hyvinvoinnista
 • Inspiroidu mielenkiintoisista artikkeleista, tehtävistä tai omista mittaustuloksista, jotka tekevät elämäntavat ja niiden vaikutukset konkreettisiksi
 • Tee hyvää muille: osallistu haasteisiin eri teemojen ympärillä ja saavuttamasi tuloksesi kerryttää hyväntekeväisyyspottia

Lue lisää HyvinvointiHelpistä


S-Ryhmän bonusta vakavan sairauden turvasta

Hyödyt edullisista vakuutusmaksuista ja säästät selvää rahaa, kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Tietoa vakavan sairauden turvasta

Vakavan sairauden turvan materiaalit

Perusturva


LähiTapiola Henkiturva (ostaessasi verkosta)


Kuka voi ottaa vakavan sairauden turvan?

Vakavan sairauden turvaa voi hakea 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vakuutusta on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täyttää 64 vuotta. Vakuutus päättyy sen kauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta.
Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Minkä suuruinen vakavan sairauden turvan korvausmäärä voi olla?

Vakavan sairauden turvan korvausmäärä voi olla 30 000- 100 000 euroa. Vakavan sairauden turva sisältää aina myös vakuutuksen kuoleman varalle (henkivakuutus).

Vakavan sairauden turvan hinta

Hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Mahdollinen tupakkatuotteiden käyttö nostaa vakavan sairauden turvan maksua. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Vakavan sairauden turvan korvauksen maksaminen

Vakavan sairauden kertakorvaus maksetaan, mikäli sairaus todetaan tai toimenpide suoritetaan vakuutuksen voimassaollessa, aikaisintaan 90 päivää vakuutuksen alkamisen jälkeen. Vakuutetun on itse haettava korvausta aikaisintaan 28 päivän kuluttua korvattavasta diagnoosista (ei koske syöpätapauksia)

Miten voin tehdä muutoksia vakuutukseeni?

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Vakavan sairauden turvan korvauksen verotus

Vakavan sairauden turvasta maksettava kertakorvaus on sinulle veroton. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.12.2019 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Palveluntarjoaja

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.
HyvinvointiHelppi on henkivakuutusasiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.


Katso myös:

Henkivakuutus

Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentulon jos menehdyt.

LähiTapiola LokalTapiola
Tapaturmavakuutus

Ota tapaturmavakuutus ja varmista nopea hoitoon pääsy, jos vahinko sattuu.

Turva työkyvyttömyyden varalle

Turvaa toimeentuloasi työkyvyttömyyden varalta