Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Green card

Oletko lähdössä ulkomaille omalla autolla, moottoripyörällä tai matkailuautolla? Matkasi sujuu mutkattomasti, kun varmistat, että sinulla on mukana Green Card. Sen avulla todistat, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset vihreän kortin, kun matkustat omalla ajoneuvollasi EU:n tai ETA-alueen ulkopuoliseen vihreän kortin sopimusmaahan. Green Card on maksuton.

Näin tilaat Green cardin

1. Kirjaudu verkkopalveluun

Kirjaudu pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella verkkopalveluumme.
Kirjaudu sisään

2. Tilaa Green Card

Valitse verkkopalvelussa Vakuutukset ja sieltä ajoneuvosi, jolla olet lähdössä matkalle. Lähetämme Green Cardin sinulle postitse ja saat sen reilun viikon kuluessa. Jos aikataulusi sattuukin olemaan tiukka, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

3. Mukaan matkalle

Muista ottaa tulostettu Green Card mukaan matkallesi. Tarvitset sitä mahdollisen liikennevahingon sattuessa ja tarvittaessa myös vierailtavan valtion rajalla.

Vahingon sattuessa LähiTapiolan hätäpalvelu auttaa 24/7 +358 800 0 4531.

Lisätietoa maista, joissa Green Cardia tarvitaan: Vihreä kortti.

Muista vielä nämä asiat matkustaessasi ulkomailla

Autolla, matkailuautolla tai moottoripyörällä:

 • Varaa tarpeeksi aikaa matkan ja reitin suunnitteluun, jotta voit nauttia matkasta paremmin. Varaudu esimerkiksi tiemaksuihin, ja selvitä kannattaako majoituksia varata etukäteen sesonkiaikaan.
 • Tarkista ajoneuvon kunto ja päivitä tarvittavat huollot ajan tasalle ennen reissua.
 • Tarkista vakuutusten voimassaoloalue ja mahdolliset korvausrajoitukset ulkomailla. Esimerkiksi varkausvakuutuksessa voi olla korotettu omavastuu tietyissä maissa.

Moottoripyörällä matkustavan on lisäksi hyvä

 • Ottaa mukaan tarpeelliset apuvälineet, kuten työkalut, kiinnitysliina, lukot, kartat/päivitetty GPS, Huom! Keltainen huomioliivi on useissa maissa pakollinen varuste.
 • Vaihtaa puoliksi kulunut rengas ennen matkalle lähtöä, jos et halua uhrata matkapäivää renkaanvaihtoa suorittavan yrityksen etsimiseen. Renkaat kuluvat moottoritienopeuksilla ja täydellä kuormalla ajettaessa nopeasti.
 • Varmistaa ajovarusteiden säänmukaisuus, vaikka matka olisikin heinäkuussa. Vesisateella tai vuoristossa ajettaessa lämpötila laskee yllättävän alas.

Matkalle lähtijän muistilista

 • Green Card
 • Ajokortti
 • Rekisteriote
 • Passi
 • Kartat
 • Vesipullo
 • Aurinkolasit
 • Luottokortti
 • Käteistä

Usein kysyttyä

Ulkomaille matkustettavassa autossa on oltava viralliset EU-kilvet. Jos auto, jolla aiot matkustaa, on toisen nimissä, on kuljettajalla oltava lupa omistajalta tai rahoitusyhtiöltä auton viemiseksi ulkomaille. Muistathan tilata Green Cardin, jos se on pakollinen matkakohteessasi, jotta vältyt rajavakuutuksen ostamiselta rajalla. Green Card kannattaa olla mukana aina autoillessa Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Jos auton omistaa rahoitusyhtiö, tarvitset sieltä maastavientivaltakirjan käyttääksesi autoa ulkomailla.


Tilaa rekisteriotteen tekninen osa Trafi.fi:sta tai nouda se katsastusasemalta, jollei sinulla ole sitä. Näin osoitat omistusoikeuden kulkuneuvoosi helpoiten esimerkiksi viranomaisen pysäyttäessä. Jos nimesi ei näy rekisteriotteessa omistajana tai ajoneuvon haltijana, tarvitset lisäksi valtakirjan auton omistajalta.


Jos olet lähdössä autolla Tallinnaan, Tukholmaan tai muualle Eurooppaan? Näissä tapauksissa sinun ei tarvitse huolehtia Green Cardin tilaamisesta.


Venäjälle tai muihin ETA:n ulkopuolisiin sopimusmaihin matkaa suunnittelevan kannattaa pitää mielessä, että korvaussumma liikennevahingon sattuessa määräytyy maan lainsäädännön mukaan. Korvaussumma voi jäädä hyvin matalaksi ja olla liian pieni kattamaan vahingon kulut. Yleensä myös suomalaisesta liikennevakuutuksesta tuttu kuljettajapaikan suoja puuttuu ETA-maiden ulkopuolella. Siksi kannattaa huolehtia, että kaskoon sisältyy liikennevakuutusta täydentävä ulkomaan vastuuvakuutus. Kannattaa tarkistaa, että myös henkilökohtaiset matkavakuutukset ovat kunnossa. ETA-alueella autoilevalle suomalainen liikennevakuutus tarjoaa edelleen erinomaisen turvan.

Huomaathan, että Suomi ja kaikki muut ETA-valtiot sekä Sveitsi ovat irtisanoneet kahdenkeskiset Green Card -sopimuksensa Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että suomalainen liikennevakuutus ei ole voimassa Venäjällä eikä Valko-Venäjällä 1.6.2023 alkaen.

Vahinkoilmoituslomake on Liikennevakuutuskeskuksen sivuilla: Liikennevahingon korvauksiin liittyvät lomakkeet