Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus täydentää pakollista liikennevakuutusta ja turvaa autosi erilaisten vahinkojen kuten palon, varkauden, ilkivallan, eläintörmäyksen, parkkipaikkavahingon, kolarin tai ulosajon varalta. Olemme koonneet tuotteemme sinulle helpoiksi paketeiksi, joista voit nopeasti ja helposti valita omalle autollesi sopivan tasoisen. Tutustu kaskovakuutuksiimme alla ja osta kätevästi verkosta. Laskurillamme voit myös laskea hinnan ja miettiä vakuutuksen valmiiksi autolle, josta vasta haaveilet, kunhan sinulla on auton rekisterinumero tiedossa.Laske hinta

Valitse autollesi kaskovakuutus neljästä vaihtoehdosta

  • Kun valitset LähiTapiolan kaskon, saat vakuutuksesta S-ryhmän Bonusta.
  • Kaskovakuutusta valitessa kannattaa miettiä, kuinka laajan vakuutuksen tarvitset autollesi. Jos tarvitset autoa päivittäin, suosittelemme Loistokaskoa. Jos et tarvitse sijaisautoa vahingon sattuessa, mutta haluat että vakuutus kattaa esimerkiksi tuulilasivahingot, suosittelemme Laajaa kaskoa. Jos haluat turvata vanhemman autosi kolarointivahinkojen varalta, suosittelemme Peruskaskoa.
  • Pysäköintivakuutus sisältyy Laajaan ja Loistokaskoon ja eläintörmäysvakuutus kaikkiin kaskoihimme. Autopalveluvakuutus sisältyy myös osakaskoon.
  • Bonusturva varmistaa, etteivät kolarin sattuessa kaskovakuutuksen bonukset laske. Tämä helposti tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Kaskovakuutuksessa Bonusturva kuuluu Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon.
  • Myös moottoripyörät, mopot, matkailuautot ja muut ajoneuvot on syytä vakuuttaa kaskolla. Tutustu tarkemmin matkailuauton kaskoihin.

Hae hinta ja osta

Millainen kasko sopii minun autolleni?

Kun otat autoosi Loistokaskon, voit ajaa turvallisin mielin, sillä tämä vakuutus takaa sinulle parhaimman mahdollisen turvan. Kaikkien Laajan kaskon vakuutusten lisäksi Loistokasko takaa sijaisauton käyttöösi, jos autosi on korjauksessa kaskovahingon tai matkan keskeytymisen takia.

Laaja kasko on hyvä valinta uudelle tai uudehkolle autolle. Se on nimensä mukaisesti laajempi versio Peruskaskosta, joka tuo lisäturvaa tuulilasille, lunastusetuun, bonuksiin ja pysäköintiin. Pysäköintivakuutus korvaa toisen osapuolen ajoneuvollesi aiheuttamat kolhut, vaikka tekijä jäisi tuntemattomaksi. Lasivakuutus taas korvaa tuulilasille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi kiveniskemästä.

Peruskasko on järkevä valinta jo hieman vanhemmalle autolle, jolla alkaa olla kilometrejä mittarissa. Se sisältää kolarointivakuutuksen, joka korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää tai esimerkiksi suistuu tieltä. Luonnonilmiövakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot, kuten puun kaatumisen auton päälle.

Suosittelemme Osakaskoa, jos haluat kattaa vain tiettyjä riskejä ja auton myyntiarvo on alhainen. Vaikka Osakasko ei ole niin kattava kuin muut kaskovaihtoehdot, saat Osakaskolla kuitenkin laajempaa turvaa kuin pelkällä liikennevakuutuksella. Autopalveluvakuutus auttaa, jos vanhakin auto jää tien reunaan. Osakasko korvaa pääosin riskejä, joihin et voi monesti itse vaikuttaa, kuten eläinkolarin, tulipalon, ilkivallan ja varkauden aiheuttamia kuluja.

Vakuutusten tarkan sisällön näet kaskovakuutuksen tuoteselosteesta (pdf).

Kaskovakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa. Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko sijaisauton mahdolliselle korjausajalle, jos vahinko sattuu. Vertaa taulukosta, mitkä vakuutusturvat sopivat sinun autollesi.

  Loistokasko Laaja kasko Peruskasko Osakasko

Laajan sijaisautovakuutuksen turvin saat käyttöön sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Laaja sijaisautovakuutus, sisältyy Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, ei sisälly Pysäköintivakuutus, ei sisälly

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, ei sisälly Voit valita henkilöautolle

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, ei sisälly Lunastusetuvakuutus, ei sisälly

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, ei sisälly

Kuluturvasta maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan. Tämän summan on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja.

+ Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin ajoneuvoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), sisältyy + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly


Kaskon hinta ja omavastuu

Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto ja kuljettaja. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi auton merkki, malli, teho, paino, ikä sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi kaskovakuutuksen bonus vaikuttaa hintaan. Saat hinnan kätevästi selville käyttämällä autovakuutuslaskuriamme.

Hae hinta ja osta

Kaikissa kaskovakuutuksissamme on 200 euron omavastuu, joka vähennetään korvaussummasta ja joka jää vakuutuksenottajan maksettavaksi. Omavastuuta ei kuitenkaan vähennetä seuraavissa tilanteissa:

  • Lasivakuutuksessa ei vähennetä omavastuuta, jos lasi korjataan eikä vaihdeta.
  • Laajassa sijaisautovakuutuksesta ja autopalveluvakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Voit myös valita 400 euron omavastuun, jolloin vakuutuksen hinta on edullisempi.

Korjaa autosi lasi ilman vahinkoilmoitusta

Auton lasin korjaus hoituu helposti yhteistyökumppaneillamme eikä sinun tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta!

Lue lisää