Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Auton rekisteröinti

Rekisteröi autosi samalla, kun otat sille vakuutuksen verkkokaupastamme.

Se on helppoa, nopeaa ja vaivatonta!

Kun ostat ajoneuvon

  1. Tarkista ajoneuvon ja rekisteriin merkityn omistajan tiedot Traficomin ajoneuvorekisteristä. Tarkista, onko ajoneuvo liikennekäytössä, ajoneuvovero maksettu ja määräaikaiskatsastus suoritettu. Siirry Traficomin sivuille.
  2. Tarkista myyjän henkilöllisyys. Ajoneuvo kannattaa ostaa vain rekisteriin merkityltä omistajalta.
  3. Pyydä myyjältä varmenne rekisteröintiä varten ja tarkista varmenteen oikeellisuus ja voimassaolo Traficomin varmennepalvelusta. Siirry Traficomin sivuille.
  4. Täytä ja allekirjoita myyjän kanssa luovutuskirja ja kauppakirja. Avaa pdf-muotoinen luovutuskirja tästä ja kauppakirja (pdf) tästä.
  5. Vakuuta ja rekisteröi ajoneuvosi 7 vuorokauden sisällä LähiTapiolan verkkokaupassa. Tämä onnistuu myös LähiTapiolassa, autoliikkeissä tai katsastustoimipaikoissa. Siirry verkkokauppaan.

Kun myyt ajoneuvon

  1. Hae ajoneuvollesi varmenne Traficomin Oma asiointi -palvelussa. Varmenne on voimassa 14 vuorokautta. Siirry Traficomin sivuille.
  2. Tarkista ostajan henkilöllisyys. Täytä ja allekirjoita ostajan kanssa ajoneuvosta luovutuskirja ja kauppakirja. Avaa Traficom.fi-sivustolta löytyvä pdf-muotoinen luovutuskirja tästä ja kauppakirja (pdf) tästä. Luovutuskirjalla voit tarvittaessa myöhemmin todistaa myyneesi ajoneuvon.
  3. Luovuta varmenne ostajalle.
  4. Kun ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle, tee luovutusilmoitus LähiTapiolan verkkopalvelussa. Luovutusilmoitusta varten tarvitset ostajan nimen, osoitteen sekä henkilö- tai y-tunnuksen.

Ajoneuvokauppaan liittyvää lisätietoa saat Traficomin sivuilta.

Lue lisää vinkkejä auton myymiseen liittyen.


Kun ostat, vaihdat tai myyt ajoneuvon autoliikkeessä

Jos ostat ajoneuvon autoliikkeestä, autoliike hoitaa vakuuttamisen ja rekisteröinnin puolestasi. Jos vanha ajoneuvosi menee vaihdossa autoliikkeeseen, hae vanhalle ajoneuvollesi varmenne Traficomin Oma asiointi -palvelussa ja luovuta se autoliikkeelle.

Autoliike hoitaa omistajanvaihdon rahoitusyhtiön kanssa, jos vaihdossa menevän ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö.