Autorahoitus joustavasti LähiTapiola Rahoituksesta

LähiTapiola Rahoitus

Tarjoamme osamaksurahoitusta auton ja koneiden hankintaan yhteistyössä auto- ja koneliikkeiden sekä maahantuojien kanssa. Yrityksille tarjoamme lisäksi leasingrahoitusta.

Kysy luottopäätöstä ja rahoitustarjousta suoraan autoliikkeestä.

Hoida rahoitusasioitasi vaivattomasti verkkopalvelussa.

Auton ja työkoneiden rahoitus osamaksulla

 • Yrityksille ja yksityisasiakkaille
 • Tarkoitettu uusien ja käytettyjen ajoneuvojen ja työkoneiden hankintaan
 • Vakuudellinen, joustava ja turvallinen rahoitusmuoto
 • Vakuutena toimii ostettava ajoneuvo.
 • Rahoituksen ajan ajoneuvo on rekisteröitynä LähiTapiola Rahoituksen omistukseen. Asiakas saa omistusoikeuden ajoneuvoon, kun sopimus tulee maksettua loppuun.
 • Voit pyytää osamaksusopimukseen lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.
 • Myös ajoneuvon vaihto kesken kauden on yleensä mahdollista.
 • Kysy osamaksurahoitusta suoraan myyjäliikkeestä!

Leasing yritykselle

 • tarkoitettu yritysasiakkaille uusien ja käytettyjen ajoneuvojen ja koneiden rahoittamiseen
 • Leasingrahoitus on pitkäaikaista vuokrausta, jolla yritys voi hoitaa kalustohankinnat kustannustehokkaasti itselleen sopivalla maksusuunnitelmalla.
 • Leasingpalvelumme saat ajoneuvojen ja koneiden jälleenmyyjien kautta.Asiakaspalvelu

Puh. 09 478 44 501
Avoinna ma-pe klo 9–16

asiakaspalvelu@lahitapiolarahoitus.fi

Vaihde:
Puh. 09 478 44 500

Vakuutusasioissa ole yhteydessä oman alueyhtiösi asiakaspalveluun.

Tutustu autovakuutuksiin.

Hoida asiat helposti LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa


LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa voit

 • tarkastella sopimuksen tietoja ja laskuja
 • tilata maastavientivaltakirjan
 • tarkistaa sopimuksesi loppuvelan
 • muuttaa omia tietojasi
 • tarkistaa maksusuunnitelmasi

Kirjaudu verkkopalveluun


Usein kysyttyä autorahoituksesta ja työkoneiden rahoittamisesta

Miten voin saada rahoituksen ajoneuvoa varten LähiTapiola Rahoitukselta?


Saat luottopäätöksen ja rahoitustarjouksen suoraan myyjäliikkeestä.

Voinko matkustaa rahoitetulla ajoneuvolla ulkomaille?

Kyllä. Matkalle tarvitset maastavientivaltakirjan. Voit hakea maastavientivaltakirjaa LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan, että tarkastamme sopimuksesi tilanteen sekä tarvittaessa ajoneuvon vakuutusturvan toimittamastasi vakuutusvahvistuksesta ennen valtakirjan myöntämistä. Hakiessasi maastavientivaltakirjaa sinun tulee ilmoittaa matkasi ajankohta sekä kohdemaa. Maastavientivaltakirjasta perimme hinnaston mukaisen palkkion. Huomioithan, että ulkomailla sinulla tulee olla mukana ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa.

Venäjän tullin vaatimat vakuudet rahoitusyhtiöiden omistamista autoista

Suomen tulli on tiedottanut, että Venäjän tulli on hyväksynyt listan rahoitusyhtiöistä, joiden omistamat, mutta yksityishenkilöiden hallussa olevat ajoneuvot voidaan vapauttaa vakuuksista. LähiTapiola Rahoitus kuluu Venäjän tullin hyväksymälle listalle. Matkalle tarvitset edelleen maastavientivaltakirjan.

Lisää tietoa asiasta Suomen tullin sivuilta

Voinko maksaa suuremman kertasumman?

Kyllä. Sopimuksen maksusuunnitelman mukaista erää suurempi ylimääräinen suoritus lyhentää luoton pääomaa ja pienentää kokonaiskorkoa. Maksusuunnitelman mukaisen erän suuruiset ja sitä pienemmät ylimääräiset suoritukset kohdistuvat automaattisesti tuleville laskuttamattomille erille. Ylimääräinen suoritus vaikuttaa ensin maksusuunnitelman viimeiseen erään ja sen jälkeen luottoaikaan. Ylimääräiseksi suoritukseksi katsotaan sopimuksen avoimien laskujen yhteismäärän ylittävä summa. Mikäli haluat, että ylimääräinen suoritus käsitellään muulla tavalla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko maksaa koko velkani pois kesken sopimuskauden?

Kyllä. Tarkista sopimuksen ajantasainen loppuvelka ensin LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta.

Minkälainen vakuutus osamaksulla rahoitetulla ajoneuvolla tulee olla?

Liikennevakuutuksen lisäksi ajoneuvolla tulee olla kaskovakuutus, joka sisältää kolarointiturvan sekä rahoitusturva. Vakuutuksenottajan tulee olla osamaksusopimuksen allekirjoittanut ja ajoneuvon haltijaksi rekisteröity tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuva ajoneuvon haltijaksi merkitty perheenjäsen. Vakuutuksen omavastuu voi olla maksimissaan 1 000€.

Miten saan rekisteröityä kohteen omiin nimiini sopimuksen päätyttyä?

Sopimuksesi päätyttyä teemme ajoneuvolle sähköisen luovutusilmoituksen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin. Lähetämme sinulle tiedon luovutusilmoituksesta sekä varmenteen postitse. Rekisteröinti uudelle omistajalle tulee tehdä 7 päivän kuluttua luovutusilmoituksen päivämäärästä. Rekisteröinnin voit tehdä osoitteessa www.traficom.fi tai katsastusasemalla tai vakuutusyhtiösi kautta.

Voiko ajoneuvolle rekisteröidä toisen haltijan?

Kyllä. Rekisteröintimuutoksissa sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Veloitamme haltijan lisäyksestä palveluhinnastomme mukaisen kulun.

Voinko myydä ajoneuvon kesken sopimuskauden?

Sinun on mahdollista etsiä ajoneuvolle ostaja. Ajoneuvoa ei saa luovuttaa ostajalle ennen kuin osamaksusopimuksesi jäljellä oleva velka on kokonaisuudessaan maksettu ja ajoneuvosta on tehty luovutusilmoitus nimiisi. Mikäli haluat, että ajoneuvo luovutetaan ostajalle sen jälkeen, kun loppuvelka on maksettu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme loppuvelan maksun yhteydessä.

Voiko osamaksulla rahoitetun ajoneuvon poistaa liikennekäytöstä?

Ajoneuvon haltijana voit tehdä liikennekäytöstä poiston Trafin Oma Asiointi –palvelussa osoitteessa www.traficom.fi. Liikennekäytöstä poistetulla rahoitetulla ajoneuvolla on oltava voimassa oleva osakasko.

Voinko muuttaa laskun eräpäivää?

Kyllä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos haluat tehdä eräpäivän muutoksen. Eräpäivän muutoksesta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos saattaa vaikuttaa seuraavan laskutusjakson pituuteen ja muuttaa sopimuksen laina-aikaa. Erääntyneen laskun eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa. Mikäli tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voinko saada laskuni sähköisesti?

Kyllä. Voit vastaanottaa laskut sähköisesti e-laskuna. E-laskun palvelusopimuksen teet helposti ja nopeasti omassa verkkopankissasi. Seuraa verkkopankkisi sopimusohjeistusta sähköiselle laskulle ja valitse e-laskuttajaksi LähiTapiola Rahoitus Oy. Sopimuksen yksilöintitiedoksi tarvitaan vain henkilötunnuksesi. Huomioithan, että e-laskusopimus astuu voimaan muutaman arkipäivän viiveellä. Huomioithan myös, että mahdolliset maksumuistutukset lähetämme aina postitse sähköisestä laskutustavasta huolimatta. Laskut voi vastaanottaa myös sähköpostitse. Mikäli haluat laskut sähköpostiisi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Miten voin antaa palautetta?

Helpoiten annat palautetta LähiTapiolan verkkosivujen palautelomakkeella. Halutessasi voit antaa palautetta myös puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme. Tavoitteemme on tunnistaa tyytymättömyyttä aiheuttavat asiat ja ymmärtää mitä seikkoja asiakkaamme arvostavat palveluissamme.

Jos emme ole reklamaatioasiassa onnistuneet löytämään ratkaisua, johon olet tyytyväinen, voit kuluttaja-asiakkaana saada tietoa ja apua kuluttajaneuvonnasta. Kuluttaja voi myös saattaa asian kirjallisesti käsiteltäväksi Kuluttajariitalautakuntaan.

Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia ja voi jättää asian käsittelemättä, mikäli kuluttaja ei ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, kanne on nostettava luotonottajan asuinpaikan käräjäoikeudessa, ellei luotonottaja halua nostaa kannetta luotonantajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Muissa kuin kuluttajatapauksissa kanne voidaan nostaa myös Helsingin käräjäoikeudessa.

Palveluntarjoaja

Rahoituksen tarjoaa LähiTapiola Rahoitus Oy


Valitse Suomen suosituin autovakuutus

Olemme parantaneet kaskoja entisestään, saat samalla rahalla kattavammat vakuutukset. Pysäköintivakuutus sisältyy nyt Laajaan ja Loistokaskoon ja eläintörmäysvakuutuksen kaikkiin kaskoihimme.

Laske ja osta