Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autorahoitus

Tarjoamme autorahoitusta niin uusille kuin käytetyille autoille. Rahoitusta on mahdollista hakea joko suoraan ostohetkellä autoliikkeestä tai vaihtoehtoisesti Autotie.fi palvelun kautta, josta voit hankkia itsellesi uuden tai käytetyn auton. Tiesithän, että LähiTapiola Rahoitus kompensoi rahoittamiensa autojen päästöt.

Autotie.fi


Oletko jo autorahoitusasiakkaamme? Pääset hoitamaan rahoitusasioitasi kirjautumalla verkkopalveluun:

Saitko kirjeen osamaksusopimuksen siirrosta arvopaperistamisjärjestelyyn? Lue lisää LähiTapiola rahoituksen arvopaperistamisesta ja LT Autohallinto DAC:sta.

Päästökompensoidun autoilun rahoitus osamaksulla

 • Päästökompensoidun autoilun mahdollistava osamaksurahoitus on saatavilla sekä uusien että käytettyjen autojen hankintaan.
 • Vakuudellinen, joustava ja turvallinen rahoitusmuoto, kun vakuutena toimii ostettava auto.
 • Rahoituksen ajan auto on rekisteröitynä LähiTapiola Rahoituksen omistukseen. Asiakas saa omistusoikeuden autoon, kun sopimus tulee maksettua loppuun.
 • Voit pyytää osamaksusopimukseen lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.
 • Myös auton vaihto kesken kauden on yleensä mahdollista.
 • Kysy osamaksurahoitusta suoraan myyjäliikkeestä tai etsi päästökompensoitu auto Autotie.fi:ltä. Siirry Autotie.fi-palvelun sivuille.

Autotie.fi

Turvaa luottosi takaisinmaksuun

LähiTapiola Maksuturva auttaa sinua selviämään luottosi lyhennyseristä, jos tulet tilapäisesti työkyvyttömäksi. Se auttaa myös läheisiäsi luottosi takaisinmaksussa, jos menehdyt.

Lue lisää

Tätä tarkoittaa päästökompensointi

Hiilidioksidipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemistä ja autoilu on merkittävä hiilidioksidipäätöjen aiheuttaja. Autoilu on monille arjessa välttämätöntä ja keinot päästöjen vähentämiseen etenevät verkkaisesti tai ne eivät ole kaikkien ulottuvilla taloudellisesti. LähiTapiola Rahoitus kompensoi kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen henkilöasiakkaiden autojen päästöt ilman lisämaksua asiakkaille.

Päästökompensaatio ulottuu kaikkiin autoihin, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alle 160 g/km, jotta myös keskimäärin yli 12-vuotiaan autokantamme päästöt tulevat kompensaation piiriin.

Kompensaation toteuttamiseksi LähiTapiola Rahoitus on investoinut päästövähennyksiin YK:n ilmastosopimuksen alaisen puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta. Investointien avulla on toteutettu yli 100 000 CO2-tonnin päästöjä vastaava päästövähennys, joka käytetään kompensoimaan rahoitettujen autojen päästöt. Kompensoitava päästömäärä on laskettu sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle. Tarvittaessa päästövähennysten määrää kasvatetaan. Samalla etsitään uusia vaihtoehtoja päästövähennysten toteuttamiseen ja kompensaatioon. Ohjelma on voimassa toistaiseksi ja sen muotoa ja toteutustapaa saatetaan muokata saatujen kokemusten mukaan tulevaisuudessa.


Asiakaspalvelu

Puh. 09 478 44 501
Avoinna ma–pe klo 9–16

Henkilöasiakkaat: Lähetä viesti verkkopalvelussa
Yritysasiakkaat: yritysasiakkaat@lahitapiolarahoitus.fi

Vakuutusasioissa ole yhteydessä oman alueyhtiösi asiakaspalveluun. Katso yhteystietomme täältä.

Tutustu autovakuutuksiin.

Hoida asiat helposti LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa


LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa voit

 • tarkastella osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja
 • tilata maastavientivaltakirjan
 • tarkistaa osamaksusopimuksesi loppuvelan
 • muuttaa omia tietojasi
 • tarkistaa maksusuunnitelmasi
 • hakea lyhennysvapaita kuukausia osamaksusopimukselle
 • lähettää viestin asiakaspalveluumme
 • tarkastella leasing-sopimuksen tietoja ja laskuja

Kirjaudu verkkopalveluun

Lisätietoja LähiTapiola rahoituksen arvopaperistamisesta ja LT Autohallinto DAC:sta löydät täältä.

Information in English regarding LocalTapiola Finance securitisation transaction and LT Autohallinto DAC is available here.

Usein kysyttyä autorahoituksesta ja työkoneiden rahoittamisesta


Saat luottopäätöksen ja rahoitustarjouksen suoraan myyjäliikkeestä.


Kyllä. Matkalle tarvitset maastavientivaltakirjan. Voit hakea maastavientivaltakirjaa LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kirjaudu verkkopalveluun tästä. Huomioithan, että tarkastamme sopimuksesi tilanteen sekä tarvittaessa ajoneuvon vakuutusturvan toimittamastasi vakuutusvahvistuksesta ennen valtakirjan myöntämistä. Hakiessasi maastavientivaltakirjaa sinun tulee ilmoittaa matkasi ajankohta sekä kohdemaa. Maastavientivaltakirjasta perimme hinnaston mukaisen palkkion. Katso palveluhinnasto täältä. Huomioithan, että ulkomailla sinulla tulee olla mukana ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa.

Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan.


Kiinteäkorkoinen sopimus:

Kyllä. Kun ylimääräinen suoritus on suurempi kuin puolet maksusuunnitelman mukaisesta maksuerästä, ylimääräinen suoritus lyhentää luoton pääomaa ja pienentää kokonaiskorkoa. Ylimääräinen suoritus vaikuttaa ensin maksusuunnitelman viimeiseen erään ja sen jälkeen luottoaikaan. Kun ylimääräinen suoritus on pienempi kuin puolet maksusuunnitelman mukaisesta maksuerästä, kohdistamme suorituksen automaattisesti tuleville laskuttamattomille erille. Ylimääräiseksi suoritukseksi katsotaan sopimuksen avoimien laskujen yhteismäärän ylittävä summa. Mikäli haluat, että ylimääräinen suoritus käsitellään muulla tavalla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Vaihtuvakorkoinen sopimus:

Kyllä. Ylimääräinen suoritus lyhentää luoton pääomaa ja pienentää kokonaiskorkoa. Ylimääräinen suoritus vaikuttaa ensin maksusuunnitelman viimeiseen erään ja sen jälkeen luottoaikaan. Ylimääräiseksi suoritukseksi katsotaan sopimuksen avoimien laskujen yhteismäärän ylittävä summa.


Kyllä voit. Tarkista sopimuksen ajantasainen loppuvelka ensin LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.


Liikennevakuutuksen lisäksi ajoneuvolla tulee olla kaskovakuutus, joka sisältää kolarointiturvan sekä rahoitusturvan. Vakuutuksenottajan tulee olla osamaksusopimuksen allekirjoittanut ja ajoneuvon haltijaksi rekisteröity tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuva ajoneuvon haltijaksi merkitty perheenjäsen. Vakuutuksen omavastuu voi olla maksimissaan 1 000 €.


Sopimuksesi päätyttyä teemme ajoneuvolle sähköisen luovutusilmoituksen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin. Lähetämme sinulle tiedon luovutusilmoituksesta sekä varmenteen postitse. Rekisteröinti uudelle omistajalle tulee tehdä 7 päivän kuluttua luovutusilmoituksen päivämäärästä. Rekisteröinnin voit tehdä osoitteessa www.traficom.fi tai katsastusasemalla tai vakuutusyhtiösi kautta. Siirry Traficomin sivuille.


Kyllä. Rekisteröintimuutoksissa sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Veloitamme haltijan lisäyksestä palveluhinnastomme mukaisen kulun. Katso palveluhinnasto tästä.


Sinun on mahdollista etsiä ajoneuvolle ostaja. Ajoneuvoa ei saa luovuttaa ostajalle ennen kuin osamaksusopimuksesi jäljellä oleva velka on kokonaisuudessaan maksettu ja ajoneuvosta on tehty luovutusilmoitus nimiisi. Mikäli haluat, että ajoneuvo luovutetaan ostajalle sen jälkeen, kun loppuvelka on maksettu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme loppuvelan maksun yhteydessä.


Ajoneuvon haltijana voit tehdä liikennekäytöstä poiston Trafin Oma Asiointi -palvelussa. Siirry Traficomin sivuille. Liikennekäytöstä poistetulla rahoitetulla ajoneuvolla on oltava voimassa oleva osakasko.


Kyllä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos haluat tehdä eräpäivän muutoksen. Eräpäivän muutoksesta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos saattaa vaikuttaa seuraavan laskutusjakson pituuteen ja muuttaa sopimuksen laina-aikaa. Erääntyneen laskun eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa. Mikäli tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.


Kyllä. Voit vastaanottaa laskut sähköisesti e-laskuna. E-laskun palvelusopimuksen teet helposti ja nopeasti omassa verkkopankissasi. Seuraa verkkopankkisi sopimusohjeistusta sähköiselle laskulle ja valitse e-laskuttajaksi LähiTapiola Rahoitus Oy. Sopimuksen yksilöintitiedoksi tarvitaan vain henkilötunnuksesi. Huomioithan, että e-laskusopimus astuu voimaan muutaman arkipäivän viiveellä. Huomioithan myös, että mahdolliset maksumuistutukset lähetämme aina postitse sähköisestä laskutustavasta huolimatta. Laskut voi vastaanottaa myös sähköpostitse. Mikäli haluat laskut sähköpostiisi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.


Helpoiten annat palautetta LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelun kautta viestillä. Halutessasi voit antaa palautetta myös puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme. Tavoitteemme on tunnistaa tyytymättömyyttä aiheuttavat asiat ja toisaalta ymmärtää mitä seikkoja asiakkaamme arvostavat palveluissamme.

Jos emme ole reklamaatioasiassa onnistuneet löytämään ratkaisua, johon olet tyytyväinen, voit kuluttaja-asiakkaana saada tietoa ja apua kuluttajaneuvonnasta. Siirry kuluttajaneuvonnan sivuille.

Kuluttaja voi myös saattaa asian kirjallisesti käsiteltäväksi Kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia ja voi jättää asian käsittelemättä, mikäli kuluttaja ei ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan.

Kuluttaja-asiakas tai pienyritys voi vaihtoehtoisesti saattaa erimielisyyden Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan (Fine) ja kaikki henkilö- ja yritysasiakkaat Finen yhteydessä toimivien Pankkilautakunnan käsiteltäväksi. Siirry Finen sivuille.

Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, kanne on nostettava luotonottajan asuinpaikan käräjäoikeudessa, ellei luotonottaja halua nostaa kannetta luotonantajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Muissa kuin kuluttajatapauksissa kanne voidaan nostaa myös Helsingin käräjäoikeudessa.

Kuluttajaluottoja valvovat Finanssivalvonta (www.finanssivalvonta.fi), kuluttaja-asiamies, Kilpailu- ja kuluttajavirasto (www.kkv.fi) ja sen alaisina piirihallintoviranomaisina aluehallintovirastot (www.avi.fi).


Työkoneiden rahoitus osamaksulla

 • Yrityksille ja yksityisasiakkaille
 • Tarkoitettu uusien ja käytettyjen työkoneiden hankintaan.
 • Vakuudellinen, joustava ja turvallinen rahoitusmuoto, vakuutena toimii ostettava työkone.
 • Voit pyytää osamaksusopimukseen lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.
 • Kysy osamaksurahoitusta suoraan myyjäliikkeestä.

Leasing yritykselle

 • Tarkoitettu yritysasiakkaille uusien ja käytettyjen ajoneuvojen ja koneiden rahoittamiseen.
 • Leasingrahoitus on pitkäaikaista vuokrausta, jolla yritys voi hoitaa kalustohankinnat kustannustehokkaasti itselleen sopivalla maksusuunnitelmalla.
 • Leasingpalvelumme saat ajoneuvojen ja koneiden jälleenmyyjien kautta.

Palveluiden hinnat


Palveluntarjoaja

Rahoituksen tarjoaa LähiTapiola Rahoitus Oy

Sijoittajatietoa - Investor information


Valitse Suomen suosituin autovakuutus

Olemme parantaneet kaskoja entisestään, saat samalla rahalla kattavammat vakuutukset. Pysäköintivakuutus sisältyy nyt Laajaan ja Loistokaskoon ja eläintörmäysvakuutuksen kaikkiin kaskoihimme.

Laske ja osta

Vaihda päästökompensoituun autoiluun

Autotie.fi:ltä löydät auton, johon saat LähiTapiolan autorahoituksen ja vakuutukset. Siirtyminen päästökompensoituun autoiluun alkaa Autotie.fi:ltä.

Autotie.fi