Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Rikosasia

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajokustannuksia rikosasiassa, jossa olet asianomistajana ja vaadit korvauksia rikoksesta syytetyltä.

Toimi näin

 1. Varmista, että haastehakemus on tehty.
 2. Tee ilmoitus soittamalla korvauspalveluun tai täyttämällä sähköinen korvaushakemus.
 3. Huomaathan, että asiamiehenäsi tulee toimia asianajaja tai lakimies, jolla on voimassa oleva oikeus toimia oikeudenkäyntiasiamiehenä tai –avustajana.
 4. Tehtyäsi ilmoituksen saat tietoosi vahinkonumeron, jonka kertominen nopeuttaa asiointiasi kanssamme. Saat korvauspäätöksen sähköpostitse tai postitse noin 14 vrk:n kuluttua ilmoituksen ja kaikkien tarvittavien liitteiden saapumisesta. Voimme aloittaa asiasi käsittelyn vasta saatuamme haastehakemuksen.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta


Hyvä tietää

Henkilöasiakkaan oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajopalkkioita ja oikeudenkäyntikuluja erilaisissa yksityishenkilön riita- ja rikosasioissa. Korvattavia kuluja ovat kohtuulliset ja tarpeelliset asian hoitoon liittyvät asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.

 • asuntokauppoihin liittyvät riidat
 • erilaisiin sopimuksiin, kuten rakennus- tai remonttisopimuksiin, liittyvät riidat
 • aikaisemmin tehtyä perinnönjakoa koskeva riita, joka voidaan viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi
 • rikosasia, joissa sinä olet vahingon kärsijänä ja vaadit korvauksia rikoksesta syytetyltä.

Oikeusturvavakuutuksesi ei korvaa kulujasi esimerkiksi
 • tilanteessa, jossa olet itse syytettynä rikoksesta
 • avioeroon tai työhön liittyvissä riidoissa
 • perintöasioissa perukirjan laatimista, pesänselvittäjän tai -jakajan määräämistä tai perinnönjakoa
 • vakuutuksesta ei korvata erikoistuomioistuimessa käsiteltäviä asioita. Erikoistuomioistuimia ovat mm. markkinaoikeus, hallinto-oikeus sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ja Euroopan unionin tuomioistuin.

Tarkistathan ennen ilmoituksen tekemistä, missä tuomioistuimessa asiasi käsitellään.
Vakuutuksen rajoitusehdot on kerrottu tarkemmin vakuutusehdoissa. Huomioithan, että emme tarjoa oikeudellista neuvontaa emmekä hoida oikeudenkäyntiä puolestasi.
Päätöksessä on kerrottu, että mihin asiaan oikeusturvaetu on myönnetty. Näet päätökseltä käytettävissä olevan vakuutusmäärän ja korvauksesta vähennettävän omavastuun. Tutustu korvauspäätökseen huolellisesti, jotta tiedät, miten korvausten maksaminen vakuutuksesta toimii ja mitkä edellytykset vakuutuksessa on oikeusavustajan suhteen. Korvauspäätös ei velvoita sinua mihinkään.