Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Aiheutin vahingon toisen omaisuudelle

Vastuuvakuutus korvaa tietyissä tilanteissa ulkopuolisille aiheutuneita omaisuusvahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Tahallaan aiheutettuja vahinkoja vastuuvakuutus ei kuitenkaan korvaa (poikkeuksena alle 12-vuotiaiden tahallaankin aiheuttamat vahingot korvataan).

Vastuuvakuutuksesta ei myöskään korvata esimerkiksi vahinkoa, joka aiheutuu toisen omaisuudelle, joka on ollut vakuutetun henkilön käytössä, hallussa, lainassa tai muutoin hänen huolehdittavana. Vastuuvakuutus ei myöskään korvaa moottoriajoneuvolla aiheutettuja liikennevahinkoja eikä ansiotoiminnassa aiheutuneita vahinkoja. Vastuuvakuutuksessa on myös muita rajoitusehtoja, jotka on kerrottu tarkemmin vakuutusehdoissa.

Vastuuvakuutuksen perusteella esinevahingoista korvataan esineen korjauskustannukset tai sen käypä arvo.

Toimi näin

  1. Ennen vahinkoilmoituksen tekemistä ota esille kaikki asiaan liittyvät asiakirjat, kuitit ja korvausvaatimukset. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ajoneuvon tai vaurioituneen esineen korjausarvio, vahingoittuneen auton rekisterinumero tai eläinlääkärilausunto, jos vahinko on aiheutunut eläimelle. Ota myös ylös vahinkoa kärsineen yhteystiedot.
  2. Voit ilmoittaa vahingosta soittamalla omaan alueyhtiöösi. Voit ilmoittaa vahingosta myös vahinkoilmoituslomakkeella, jonka voit lähettää sähköpostitse tai postitse omaan alueyhtiöösi.
  3. Kun olemme saaneet vahinkoilmoituksesi, otamme sinuun yhteyttä jos tarvitsemme lisätietoja. Olemme tarvittaessa yhteydessä myös vahingosta kärsineeseen osapuoleen.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta