Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Aiheutin henkilövahingon

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilövahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Tahallaan aiheutettuja vahinkoja vastuuvakuutus ei kuitenkaan korvaa (poikkeuksena alle 12-vuotiaiden tahallaankin aiheuttamat vahingot korvataan). Vastuuvakuutus ei myöskään korvaa moottoriajoneuvolla aiheutettuja liikennevahinkoja eikä ansiotoiminnassa aiheutuneita vahinkoja.

Vastuuvakuutuksen perusteella henkilövahingoista korvataan esimerkiksi sairaanhoito- ja muita tarpeellisia kuluja, ansionmenetystä, kipua ja särkyä sekä muuta tilapäistä haittaa ja pysyvää haittaa. Lääkärikustannukset korvataan ensisijaisesti julkisen sektorin mukaisesti. Lakisääteiset etuudet kuten Kelan sairaspäiväraha vaikuttavat vastuuvakuutuksen korvauksen määrään.

Toimi näin

  1. Ennen vahinkoilmoituksen tekemistä ota esille kaikki asiaan liittyvät paperit kuten kuitit ja korvausvaatimukset. Ota myös ylös vahinkoa kärsineen yhteystiedot.
  2. Voit ilmoittaa vahingosta soittamalla omaan alueyhtiöösi. Voit ilmoittaa vahingosta myös vahinkoilmoituslomakkeella, jonka voit lähettää sähköpostitse tai postitse omaan alueyhtiöösi.
  3. Kun olemme saaneet vahinkoilmoituksesi, otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja. Olemme yhteydessä myös vahingosta kärsineeseen osapuoleen ja pyydämme tarvittavat lisäselvitykset, kuten sairauskertomustiedot.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta