Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Aiheutin vahinkoa toisen omaisuudelle

Vastuuvakuutuksesta voimme korvata toiselle aiheutetun esinevahingon, joka todetaan vakuutuksen voimassaoloaikana ja josta vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Vastuuvahinkoilmoituksen voi tehdä ainoastaan vakuutuksenottaja tai muu kyseisellä vakuutuksella vakuutettu henkilö.

Toimi näin

 1. 1. Kerää valmiiksi ilmoituksen liitteeksi tarvittavat asiakirjat

  • Vahingonkärsineen sinulle esittämä korvausvaatimus

  • Vahingon mahdollinen korjauslasku, korjausarvio tai kartoitusraportti

  • Muut mahdolliset vahinkoon liittyvät tiedot ja asiakirjat (esim. vahingoittuneen auton rekisterinumero, valokuva vahingoittuneesta esineestä tai eläinlääkärilausunto, jos vahinko on aiheutunut eläimelle)

 2. 2. Ilmoita vahingosta

  Täytä huolellisesti vastuuvahinkoilmoitus (pdf).

  Ilmoita vahingonkärsineen yhteystiedot. Kerro vahinkoilmoituksessa, mistä syystä vahinko tapahtui ja katsotko olevasi korvausvastuussa vahingosta. Kerro myös saako korvauksen suorittaa, jos toteamme sinut korvausvelvolliseksi.

  Täältä löydät lomakkeen lähetysosoitteet .

  Voit myös lähettää lomakkeen verkkopalvelussa Viestit-osiossa.

  Kun olet lähettänyt vahinkoilmoituksen, voit kertoa vahingonkärsineelle, että olet antanut vahinkoasian meille käsiteltäväksi.

 3. 3. Odota yhteydenottoamme

  Sinuun otetaan yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja. Olemme tarvittaessa yhteydessä myös vahingonkärsineeseen. Vahinkoilmoituksen ja lisäselvitysten perusteella annamme korvauspäätöksen.

Huomaa myös tämä

Vastuuvakuutuksesta emme korvaa esim. vahinkoa, joka aiheutuu omaisuudelle, joka oli vakuutetulla hallussa tai lainassa silloin, kun vahingon aiheuttanut teko tai laiminlyönti tapahtui. Vakuutukseen sisältyy muitakin rajoitusehtoja.

Jos kyseessä on vastuuvakuutuksen korvauspiiriin kuuluva vahinko, selvitämme vakuutetun korvausvastuun perusteen, aiheutuneen vahingon määrän, ja maksamme mahdollisen korvauksen.

Usein kysyttyä

Vakuutettuina ovat lähtökohtaisesti vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan samassa taloudessa vakituisesti ja tosiasiallisesti asuvat henkilöt. Vakuutetun vakituisena asuinpaikkana pidetään väestörekisteriin merkittyä osoitetta. Vakuutusehdoissa voi olla eroja vakuutettujen suhteen.

Voimme korvata vakuutuksesta vakuutuskirjan ja mahdollisten erityisehtojen mukaisin rajoituksin sen vahingonkorvauksen, jonka vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan velvollinen maksamaan. Vahingonkorvauksen määrä määritetään vahingonkorvausta koskevien säännösten ja oikeuskäytännön mukaisesti.

Kyllä sisältyy. Rajoitusehdot on mainittu vakuutusehdoissa.

Vakuutettu maksaa vahingon omavastuuosuuden.