Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Aiheutin vahinkoa toiselle henkilölle

Vastuuvakuutuksesta voimme korvata omaisuus- ja henkilövahinkoja, jotka olet aiheuttanut perheesi ulkopuoliselle taholle omalla huolimattomuudellasi ja jotka olet lain mukaan velvollinen korvaamaan. Vastuuvakuutuksen piiriin kuuluvat kaikki perheenjäsenet, jotka ovat kirjoilla vakuutetussa taloudessa.

Toimi näin

 1. 1. Ota ylös yhteystiedot

  Ota ylös vahinkoa kärsineen yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus.

 2. 2. Ilmoita vahingosta

  Ilmoita vahingosta meille, me hoidamme asian puolestasi ja selvitämme vahingon korvattavuuden. Jos vahinko on korvattava, maksamme omavastuun ylittävän korvauksen suoraan vahinkoa kärsineelle.

  Liitä vahinkoilmoitukseen vahinkoon liittyvät mahdolliset selvitykset, kuvat, vahinkoa kärsineen esittämät korvausvaatimukset ja muut asiakirjat.

  Me pyydämme vahinkoselvityksen vahingon käsittelyä varten. Jos tarvitsemme henkilövahingon selvittämiseksi sairauskertomuksia, pyydämme ne suoraan vahinkoa kärsineeltä.

  Ilmoita vahingosta vahinkoilmoituslomakkeella (pdf).

  Avaa lomake

  Täältä löydät lomakkeen lähetysosoitteet.

Puhelinnumero 09 453 2395 (arkisin klo 9.00–15.00)

Sähköpostiosoite: vhk(at)lahitapiola.fi. Huomaa, että sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Ethän lähetä henkilötietoja sisältäviä viestejä suojaamattomalla sähköpostiyhteydellä.

Jos haluat lähettää henkilötietojasi sisältäviä viestejä, voit lähettää ne suojatulla yhteydellä: https://secure.lahitapiola.fi/vhk(at)lahitapiola.fi. Lisää lähettäjäksi oma sähköpostiosoite ja vastaanottajaksi vhk@lahitapiola.fi.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja jos edellisestä lähettämästäsi viestistä on aikaa, joudut tilaamaan uuden linkin sähköpostin lähettämistä varten.Huomaa myös tämä

Huomaa, että vastuuvakuutuksesta emme korvaa esim. moottoriajoneuvolla aiheutettuja liikennevahinkoja tai ansiotoiminnassa aiheutettuja vahinkoja. Vakuutuksesta emme myöskään korvaa tahallaan aiheutettuja vahinkoja, poikkeuksena kuitenkin alle 12-vuotiaan lapsen aiheuttamat vahingot.

Usein kysyttyä

Vain vakuutuksenottaja voi tehdä vahinkoilmoituksen.

Henkilövahinkoon liittyen voimme korvata mm. tarpeellisista sairaanhoitokustannuksista aiheutuvia kuluja ja tilapäisen haitan korvaus. Sairaanhoitokustannukset korvaamme pääosin julkisen sektorin kustannustason mukaisesti. Mahdollisesta ansionmenetyksestä tulee hakea korvausta ensisijaisesti Kansaneläkelaitokselta eli Kelalta.

Työssä tai työmatkalla sattuneesta henkilövahingosta korvausta haetaan ensisijaisesti työnantajan lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta. Vastuuvakuutuksen korvauspiiri on eräiltä osin laajempi kuin työtapaturma- ja ammattitautilain (esim. tilapäisen haitan korvaus), joten voit hakea korvauksen siltä osin vastuuvakuutusyhtiöltä.

Riittää, että teet vastuuvahinkoilmoituksen meille. Me selvitämme voimassa olevan oikeuden mukaisen korvausmäärän ja maksamme sen vahinkoa kärsineelle omavastuun ylittävältä osalta.