Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Myrsky tuhosi metsää

Myrskytuhovakuutuksesta korvaamme myrskyn aiheuttamia vahinkoja puustolle, taimikolle, hakatulle puutavaralle ja istutettaville taimille. Puuston osalta korvaus perustuu hakkuuarvon menetykseen, jota myrskyissä tyypillisesti syntyy pidentyneiden kantojen, puutavaralajisiirtymän ja kohonneiden korjuukustannusten seurauksena. Voit hakea korvausta, kun puustolle aiheutunut vahinko on vähintään 15 kiintokuutiometriä. Taimikolle aiheutuneen vahingon korvaamme silloin, kun keinollinen metsittäminen on vahingon aiheuttaman vajaatuottoisuuden vuoksi tarpeen ja metsitettävä yhtenäinen ala on vähintään puoli hehtaaria.

Toimi näin

Voit hakea korvausta, kun puustolle aiheutunut vahinko on vähintään 15 kiintokuutiometriä.  Taimikolle aiheutuneen vahingon korvaamme silloin, kun keinollinen metsittäminen on vahingon aiheuttaman vajaatuottoisuuden vuoksi tarpeen ja metsitettävä yhtenäinen ala on vähintään puoli hehtaaria.

 1. 1. Ilmoita vahingosta

  Selvitä metsän sijaintipaikka ja tuhoalueen suuruus. Ilmoita metsäasioitasi hoitavan metsänhoitoyhdistyksen tai metsäyhtiön sekä yhteyshenkilön tiedot, pyydämme vahinkoarvion suoraan sieltä.

  Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella.

  Avaa lomake
 2. 2. Aloita puun korjuu

  Puun korjuun voi aloittaa heti, vaikka metsävahinkoa ei olisi vielä arvioitu. Voimme korvata vahingon kantohinnallisen mittaustodistuksen perusteella tai pyytää vahinkoarvion jälkikäteen.

  Myrskytuhopuut korjataan omalle mittalistalle, jotta vahinkojen arvioiminen on helpompaa. Nuoremmat 02-03-kehitysluokan vahinkokuviot kannattaa hakata erikseen omalle listalleen, jotta odotusarvolisän laskeminen helpottuu.

Huomaa myös tämä

Kaikkia vahinkoja ei tarvitse arvioida. Alle 100 m3:n vahingossa riittää oma arviosi tai mittaustodistus vahinkopuuston määrästä. Jos kyseessä on tätä isompi vahinko tai se on kohdistunut nuoreen kasvatusmetsään, on vahingosta tehtävä vahinkoarvio; pyydämme arvion tarvittaessa.

Korvausperusteena on hakkuuarvon menetys, jota myrskyissä tyypillisesti syntyy pidentyneiden kantojen, puutavaralajiesiintymän ja kohonneiden korjuukustannusten seurauksena. Korvaamme vakuutuksesta todellisen vahingon, kuitenkin enintään vakuutukseen valitun enimmäiskorvausmäärän 15, 26 tai 35 € kiintokuutiota kohti. Mahdollisen odotusarvolisän korvaamme täysimääräisenä enimmäiskorvausmäärän lisäksi.