Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Hyönteiset tuhosivat metsää

Laajasta metsävakuutuksesta korvaamme hyönteisten aiheuttamia tuhoja puustolle ja taimikolle. Tavallisin vahingonaiheuttaja on kirjanpainaja-kaarnakuoriainen, joka tuhoaa etenkin iäkkäitä kuusikoita. Kirjanpainaja on levinnyt huolestuttavasti viime vuosien aikana. Voit hakea korvausta, kun yhtenäinen metsitettävä alue on tuhoutunut vajaatuottoiseksi vähintään 0,5 ha alueelta.

Toimi näin

Selvitä metsän sijaintipaikka ja tuhoalueen suuruus. Tarvittaessa pyydämme arvion vahingon määrästä ensisijaisesti puun ostajalta tai esim. metsänhoitoyhdistykseltä.

Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella.

Avaa lomake

Huomaa myös tämä

Kirjanpainajavahinko alkaa keväällä, kun kuoriaiset parveilevat ja munivat munat puun kuoren alle. Lämpiminä kesinä hyönteiset saattavat parveilla uudestaan myös loppukesällä. Vahingot voivat näkyä joko saman vuoden aikana tai vasta seuraavina vuosina puiden kuivumisena pystyyn.

Korvattavuuden kannalta ei ole merkitystä sillä, milloin tuhot ovat nähtävissä, vaan sillä, milloin hyönteinen on iskeytynyt puihin. Jotta vakuutus korvaa hyönteisten aiheuttamia vahinkoja, tulee vakuutuksen olla voimassa ennen vahingon alkamista.