Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Eläimet tuhosivat metsää

Laajasta metsävakuutuksesta korvaamme jyrsijöiden, metsäkauriiden, jäniseläinten, hyönteisten ja lintujen aiheuttamia tuhoja. Tavallisimpia vahinkoja ovat myyrätuhot taimikoissa. Voit hakea korvausta, kun taimikkoa on tuhoutunut vähintään 0,5 ha niin, että alue on tullut vajaatuottoiseksi ja joudutaan vahingon johdosta uudistamaan.

Toimi näin

Selvitä metsän sijaintipaikka ja tuhoalueen suuruus. Tarvittaessa pyydämme arvion vahingon määrästä metsäammattilaiselta.

Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella.

Avaa lomake

Huomaa myös tämä

Korvaamme taimikoiden vahingot kustannusarvon menetyksen perusteella. Kustannusarvolla tarkoitamme tuhoutuneen taimikon perustamisesta ja kasvattamisesta aiheutuneita kuluja. Uuden taimikon perustamiskuluja emme korvaa, vaan ainoastaan tuhoutuneen taimikon arvo.

Taimikkovahingoista vähennetään mahdollinen KEMERA-tuki. KEMERA on kestävän metsätalouden rahoitustuki, jota anotaan metsäkeskukselta mm. luonnontuhojen jälkeen metsityskulujen kattamiseksi.

Jyrsijöiden aiheuttamat vahingot taimikoissa alkavat, kun maahan sataa pysyvä lumipeite. Jotta vakuutus korvaa aiheutuneet tuhot, tulee vakuutuksen olla voimassa ennen vahinkoa.