<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Panostamme alueen elinvoimaan ja ihmisiin

Vakuuttajana luomme vakaata ja turvallista suomalaista yhteiskuntaa. Vastuullisena sijoittajana rakennamme kestävää tulevaisuutta. Paikallisena yhtiönä rakennamme hyvinvoivaa ja elinvoimaista Pohjois-Savoa.

Keskinäisenä asiakkaidemme omistamana yhtiönä meillä on erityinen rooli arjen elämänturvaajana. Osana vastuullisuustyötämme toteutamme vuosittain myös lahjoituksia ja luomme hyvinvointia ja elinvoimaa lähiympäristöömme.

Hyvinvointia ja elinvoimaa lahjoituksilla

Siirrämme vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Päätöksen rahastoon siirrettävistä varoista tekee yhtiökokous, johon omistaja-asiakkaamme ovat tervetulleita vaikuttamaan. Päätökset lahjoituskohteista tekee yhtiön hallitus.

Tavoitteenamme on vuosittain edistää Pohjois-Savon hyvinvointia ja elinvoimaisuutta tukemalla tästä rahastosta esimerkiksi alueen järjestöitä ja hankkeita tai toimijoita, jotka jo tekevät hyvää työtä turvallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvoisemman arjen eteen.

Olemme vuosien varrella lahjoittaneet varoja alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten Savonia Ammattikorkeakoululle, Mieli ry:lle, SPR Savo-Karjalan piirin koronatyöhön ja alueen diakonityöhön, Mieliteko hankkeeseen, Pohjois-Savon vapaapalokunnalle sekä HoPe ry:lle.

Vuonna 2023 omistaja-asiakkaamme äänestivät yhteensä 50 000 euron lahjoituksesta oikea-aikaista ja matalan kynnyksen apua tarjoavalle Mieli ry:n Kriisikeskukselle, ikäihmisille laadukasta ja turvallista kotona asumista tuottavalle Tarjoomolle sekä etsintätehtävissä auttavalle Dronepelastajille.

Olemme mukana myös Pohjois-Savon kasvuyritysrahasto North-Savo Start-up Fund:ssa ja mahdollistamassa Itä-Suomen Yliopiston laskennallisen tekniikan professuuria.

Arjen turvallisuutta lähielinpiiriin

Paikallinen vastuullisuus konkretisoituu meillä lahjoitusten lisäksi myös omistaja-asiakkaille lisäarvoa tuottavina alkusammutus- ja hätäensiapukoulutuksina. Olemme kouluttaneet jo 4 000 Savon alueen viidesluokkalaiselle hätäensiavun taitoja vuodesta 2016 ja tarkastamme omistaja-asiakasetunamme vuosittain 2 000 käsisammutinta maksuttomissa sammutinhuolloissa.

Lahjoitamme vuosittain myös pelastusrenkaita, turvaliivejä ja heijastimia osana turvallisuustyötämme. Huolehdimme yhdessä kumppaneidemme kanssa suojatieturvallisuudesta koulujen alkaessa ja olemme asentaneet nopeusnäyttöjä Kuopioon lisäämään turvallista liikkumista.