<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Sammutintarkastus­etu

Vastuullisuus merkitsee meille käytännön tekoja paikallisesti, kuten turvallisuuden, terveyden ja talouden hyvinvoinnin edistämistä. Koska haluamme pitää huolta turvallisuudestasi, tarjoamme LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaille maksuttoman käsisammutintarkastuksen.

Omistaja-asiakkaanamme voit hyödyntää etusi

  • Sammutintarkastuspäivillä, joita järjestämme vuosittain keväällä ja syksyllä. Ajat ja paikat julkaistaan tällä sivulla.

  • Maksuttomalla tarkastuskupongilla. Kuponki toimii maksuvälineenä valtuuttamissamme huoltoliikkeissä Tamrexissa Tampereella ja Oriveden Sammutinhuollossa Orivedellä. Saat kupongin käyttöösi ottamalla yhteyttä meihin puh. 03 3391 1200, käymällä toimistollamme tai jättämällä meille viestiä.

Palveluntarjoajat:
Edun tarjoaa: LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
Sammutintarkastukset: Tamrex Oy Tampereella ja Oriveden Sammutinhuolto Leppämäki Oy Orivedellä.

Käsisammuttimen huoltomääräyksistä

Suomessa kotitaloihin ja asuntoihin ei ole pakollista hankkia käsisammutinta, mutta se on hyvä ja edullinen tapa edistää paloturvallisuutta.

Useissa säädöksissä ja ohjeissa on vaatimuksia rakennuksen omistajalle ja haltialle alkusammutusvälineistä. Pelastuslaki edellyttää rakennuksen omistajaa, haltijaa tai toiminnanharjoittajaa varautumaan tulipalojen sammuttamiseen.

Kiinteistön haltijan pitää huolehtia, että viranomaisen määräämät sammutuslaitteet, varusteet ja opasteet ovat toimintakunnossa ja huollettu ja tarkastettu asianmukaisesti.

Käsisammutin tulisi tarkastaa

  • vuoden väliajoin, jos sammutin on säilytettäessä alttiina esimerkiksi kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle, kuten säilytettäessä kylmissä tiloissa, veneessä tai ajoneuvossa.

  • kahden vuoden väliajoin, jos käsisammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä sisätiloissa.